Despre Libertatea
Libertatea este cel mai citit site de știri din România, care se remarcă prin abordarea corectă și obiectivă a informațiilor și prin neutralitatea politică.
Jurnaliștii noștri publică știri naționale și internaționale, investigații, reportaje și articole din domenii precum entertainment și lifestyle, alături de o rețea de contributori care scriu opinii.
-
Premii
2023
Premiul Superscrierea Cititorilor, selectat prin vot de către cititori, a mers către jurnalista Elena Stancu pentru „Badantele care îngrijesc bătrâni în Italia pentru ca familiile lor să trăiască fără griji în România” (Teleleu.eu și Libertatea).
Premiile Superscrieri 2023
Redacția anului: Libertatea
Premiile Superscrieri – Categoria OPINIE
Locul 1: Badantele care îngrijesc bătrâni în Italia pentru ca familiile lor să trăiască fără griji în România – Elena Stancu (Teleleu.eu şi Libertatea)
Locul 2: Românii i-au primit călduros pe refugiaţii ucraineni. Acum jumătate de an, cei sirieni primeau bastoanele poliţiştilor români – Andrei Popoviciu (Libertatea)
Premiile Superscrieri – FOTOJURNALISM
Locul 3: O familie cu rădăcinile în trei țări: „Fiecare loc e acasă” – Cosmin Bumbuț (Teleleu.eu și Libertatea)
Fotografie de News
Unic câștigător: REPORTAJ la 2.025 de metri altitudine. Violonistul Alexandru Tomescu a dus Stradivariusul în Bucegi, în ultimul concert „Paganini Magic” – Vlad Chirea (Libertatea)
2022
Premiile Superscrieri – categoria OPINIE
Locul II – Când presa devine ecoul minciunilor spuse de un înalt prelat al BOR pe tema COVID. Și Libertatea greșește – Alexandra Nistoroiu
Locul III – De ce pleacă românii din țară? – Elena Stancu (Teleleu / Libertatea)
Premiile Superscrieri – Fotografie de News
Cine sunt cei care îi ajută pe migranții de pe străzile Timișoarei. „Vreți să ne rugăm acum? Voi în limba voastră, noi în limba noastră” – Vlad Chirea (Libertatea)
Premiul special ANIMAL WELFARE ÎN ROMÂNIA
Ferma ilegală de urși din Arad începută în anii 90 și tolerată de autorități până azi. Instituțiile statului ridică din umeri: „Nu este responsabilitatea noastră” – Cristina Radu, Vlad Chirea foto (Libertatea)
2021
Worlds 50 Greatest Leaders – Fortune
Jurnalistul Cătălin Tolontan, primul român inclus în acest clasament realizat de revista Fortune din
2015 încoace.
Premiile Superscrieri – Categoria INVESTIGAȚIE
Locul III: „Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi” – Răzvan Luțac, Ciprian Ranghel, Cătălin Tolontan (Libertatea)
Premiile Superscrieri – Categoria OPINIE
Locul II: Când presa devine ecoul minciunilor spuse de un înalt prelat al BOR pe tema COVID. Și Libertatea greșește – Alexandra Nistoroiu (Libertatea)
Premiile Superscrieri – Categoria FOTOJURNALISM
Fotografie de News
Cine sunt cei care îi ajută pe migranții de pe străzile Timișoarei. „Vreți să ne rugăm acum? Voi în limba voastră, noi în limba noastră” – Vlad Chirea (Libertatea)
2020
Premiile Superscrieri – Categoria OPINIE
Locul III: Radu Umbreș, „De ce «negru» este un concept rasial, dar Sebastian Colțescu nu este neapărat rasist” – Libertatea
2019
Premiile Superscrieri – Superscrierea anului:
Seria „Medici falși” documentată de jurnaliștii Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luțac, Mirela Neag și Cătălin Tolontan – Libertatea
Premiile Superscrieri – Categoria INVESTIGAȚIE
Locul I: Seria „Medici falși” – Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luțac, Mirela Neag, Cătălin Tolontan – Libertatea
Premiile Superscrieri – Premiu onorific
„Libertatea pentru că este un canal de presă mainstream care acoperă cu brio subiecte actuale și oferă spațiu de expunere și presei independente”
2015
Premiile Radar de Media
„Cea mai bună platformă de știri” pentru libertatea.ro
2011
Premiile Radar de Media
“Cel mai citit ziar”
-
Echipa
Din echipa Libertatea, desemnată „Redacția anului” în 2023 în cadrul Premiilor Superscrieri, fac parte peste 50 de jurnaliști și contributori, care acoperă domenii diverse, de la politică și știri externe, până la lifestyle și entertainment.
Fiecare dintre aceștia este caracterizat de pasiunea pentru jurnalism, integritate și asumarea responsabilității de a informa corect publicul cititor.
DORIN CHIOȚEA, REDACTOR ȘEF
Dorin Chiotea a debutat la Libertatea în 1995, apoi a evoluat în carieră la Ringier România, pentru care a lucrat 13 ani în funcții de conducere la Libertatea, Gazeta Sporturilor și ProSport, dar a semnat și în Evenimentul Zilei, Unica și Capital.
Din 2011, Dorin a intrat în televiziune, având atât roluri de manager, cât și de reporter – realizator – moderator de emisiuni.DANIEL GORGONARU, SENIOR EDITOR
Daniel Gorgonaru are atribuții în coordonarea editorilor și reporterilor. Are peste 25 de ani de experiență în media. În perioada 2012-2014 a fost redactor sef la Libertatea, între 2015-2019 a fost editor al publicației “Weekend Adevărul”, iar între 2019-2021 redactor șef la Adevărul.
Editor:
Cezar Pădurariu
Editor of the day:
Cosmin Stăniloiu, Ștefana Radu, Ionuț Baiaș
Reporteri:
Adriana Oprea, Maria Andrieș, Daniel Ionașcu, Diana Frîncu, Ionuț Mureșan, Sorin Ozon, Dorin Țimonea
Newsdesk:
Ciprian Iana, Elena Stanciu, Cristian Otopeanu, Ionela Stănilă, Milena Niță, Alexandra Bercea, Mihai Toma, Ion Gaidău, Livia Lixandru, Diana Stamen, Cristina Pîrvu, Răzvan Scarlat, Adrian Dumitru, Ana Gherghiță
Coordonatori print:
Camelia Stan, Cătălin Apostol
Editori foto:
Mihaela Radu
Fotoreporteri:
Eli Driu, Dumitru Angelescu, Vlad Chirea
Departament video:
Bogdan Pîrlea, Anca Teodor, Răzvan Stamatiu
Social media:
Flavia Pavelescu, Dănuț Pitaru, Dana Sînpetru, Monica Cristina Popa
Digital & Content Distribution Manager
Narcis Anton
Video Manager
Ionela Lupu
Şef organizare:
Mihai Vişan
Corectură:
Lucia Gruescu, Marian Busuioc, Liliana Cornea Aramă.
Art director:
Ionut Zgondoiu
DTP:
Diana Bara, Viorica Vișan, Dana Gheorghe, Carmen Bancu, Adrian Neculai.
Director distribuție
Cristi Zamfir
Director de marketing
Mihaela Stănculescu
Director vânzări
Dana Aneculoaei
-
PARTENERI IMPORTANȚI
Fundația Ringier România
Fundația Ringier România a luat naștere în 2008. A dezvoltat, în primii ani, proiecte de responsabilitate socială precum educație și cultură, iar din 2012 s-a concentrat prin programul Ajută Copiii asupra susținerii și promovării celui mai fragil segment al societății: copiii grav bolnavi.
Din 2012 până în prezent, peste 400 de copii au beneficiat de campanii prin intermediul cărora s-au strâns bani astfel încât ei să poată să primească tratamentele necesare.
Asociația Libertatea în jurnalism
Asociația “Libertatea în jurnalism” are ca scop susținerea unui jurnalism independent și de impact. Prin donații, jurnaliștii primesc puterea să continue să expună faptele pe care alții le-ar vrea ascunse și care ne afectează pe toți.
Printre obiectivele asociației se regăsesc și acordarea de burse pentru studenții din zona media și burse de documentare pentru jurnaliști.
-
PROIECTE ȘI PRODUSE
Cititorii care au cont pe site pot alege să se aboneze la unul sau mai multe dintre newsletterele Libertatea. De asemenea, aceștia pot completa Rebusul Zilei, care le aduce și puncte ce ulterior pot fi schimbate în produse. Mai multe detalii în pagina de Game Center Libertatea.
Colecțiile Libertatea
Magazinul online Colecțiile Libertatea e locul în care găsești câte ceva pentru întreaga familie.
✔️ cele mai frumoase, educative și distractive cărți pentru copiii de toate vârstele
✔️ jucării
✔️ colecționabile
✔️ revisteEdiția tipărită
Libertatea apare și în variantă tipărită, de luni până sâmbătă. Vinerea, ziarul este distribuit împreună cu suplimentul TV gratuit, Libertatea Weekend. Tot vineri, atât în ediția tipărită, cât și pe site, puteți citi horoscopul săptămânal realizat de Urania.
-
MOMENTE CHEIE
1989 – Cotidianul Libertatea a fost primul ziar independet la Revoluției din 1989, fondat pe 22 decembrie 1989 de Octavian Andronic, acesta fiind și primul redactor șef al publicației.
Redacția care a format Libertatea era parte a ziarului cu apariție de după-amiaza, „Informația Bucureștiului”.
1994 – Ziarul Libertatea este preluat, parțial, de Ringier, urmând ca un an mai târziu, grupul de presă elvețian să devină acționar în proporție de 100%.
1996 – Libertatea devine primul cotidian national
1999 – După ce majoritatea redacției a plecat la Averea, ziarul a devenit tabloid, după modelul publicației elvețiene Blick.
2002 – Libertatea este cel mai bine vândut ziar din România, cu 151.409 exemplare (medie lunară, pe ediție). Se lansează Libertatea de Duminică, ediție care a fost închisă în aprilie 2020.
2016 – Consiliul Director al BRAT (Biroul Român de Audit Transmedia) a decis, prin vot, mutarea încadrării Libertatea din categoria „Tabloid” în categoria „Știri Generale”
2017 – Libertatea renunță la „Fata de la pagina 5”
2018 – Jurnalistul Cătălin Tolontan se alătură redacției Libertatea, ca editor coordinator, poziție pe care o va ocupa timp de aproape 6 ani
-
Contact
Adresa: Iride Business Park, Bulevardul Dimitrie Pompeiu, nr. 9-9A, sector 2, București
Email redacție: redactie@libertatea.ro, subiecte.libertatea@ringier.ro
Whatsapp redactie: 0729729000
Email vânzări/publicitate: digital@ringier.ro
Telefon: 021.20.30.993
Ai sesizat o eroare? Ne poți scrie pe adresa de email: eroare@libertatea.ro