Potrivit hotărârii pronunțate pe 8 noiembrie de Judecătoria Galați, bărbatul de 44 de ani a fost pus sub acuzare în urma unui incident petrecut în Sectorul Poliției de Frontieră Foltești, pe raza localității Frumușița. Un echipaj al Poliției de Frontieră aflat în misiune de patrulare în zonă a oprit la control un autoturism Citroen în care se aflau două persoane care au afirmat că se întorc de la pescuit.
Conducătorul auto, un bărbat de 44 de ani, a refuzat să se legitimeze, iar la solicitarea agenților de poliție de a coborî din autoturism, a devenit recalcitrant. Polițiștii l-au imobilizat în vederea conducerii la sediul Poliției de Frontieră Foltești, moment în care șoferul a devenit și mai violent.
Amenințări brutale, daune simbolice
„Amenințările și injuriile aduse de inculpat au continuat atât pe drumul până la secție, cât și în secția de poliție. Inculpatul i-a transmis persoanei vătămate că îl va tăia dacă ar avea în acel moment un cuțit; că îl va tăia de jos până în sus; că o să îl găsească în oraș și o să stea de vorbă altfel, o să bage cuțitul în copiii lui și o să le întindă mațele pe jos; că o să îi violeze soția și copiii”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.
Potrivit anchetatorilor, atitudinea bărbatului la secția de poliție a fost una sfidătoare, cerând în mod repetat numele polițistului de frontieră, pentru a avea „grijă” de el și de familia lui.
Agentul de poliție a depus plângere și a solicitat tragerea la răspundere a bărbatului, afirmând că amenințările acestuia i-au creat „o stare de neliniște, de teamă și de disconfort emoțional”.
Polițistul s-a constituit parte civilă cu o sumă simbolică, de 1 leu daune morale, sperând că bărbatul va plăti mai aspru din punct de vedere penal. În timpul anchetei, acuzatul a recunoscut parțial faptele, însă, ulterior, în fața instanței a solicitat să fie judecat prin procedura simplificată, pentru a beneficia de o pedeapsă mai blândă.
Pedeapsă cu suspendare
Judecătoria Galați a dispus condamnarea bărbatului la 9 luni de închisoare cu suspendare. Instanța a apreciat că, raportat la persoana inculpatului, lipsa antecedntelor penale și conduita avută în timpul procesului, pedeapsa este suficientă pentru acesta să-și îndrepte conduita pe viitor, astfel încât să nu mai comită infracțiuni.
Judecătorii l-au obligat să achite victimei 1 leu și să respecte un program de supraveghere timp de trei ani, perioadă în care va trebui să efectueze 100 de zile de muncă în folosul comunității.
Decizia instanței l-a nemulțumit pe bărbatul condamnat care ași contestat-o. O sentință definitivă în acest caz urmează a fi pronunțată de Curtea de Apel Galați.