Femeia fusese încadrată, la sosirea la unitatea medicală, ca urgență cod verde, ceea ce înseamnă că, potrivit legii, ea ar fi trebuit să fie consultată în cel mult 60 de minute.
Familia bătrânei a depus plângere la Poliție și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean Constanța a declarat că pacienta nu a așteptat 16 ore.
Managerul Spitalului Județean Constanța: ”Nu pot să spun cine a greșit”
”Femeia a fost consultată la jumătate de oră după ce s-a prezentat la spital. Nu este un UPU oarecare, este unul cu experiență”, a declarat managerul spitalului la Adriana Nedelea LA FIX.
”Din păcate, starea ei s-a deteriorat seara, în scurt timp, a fost transferată la resuscitare, dar nu a răspuns măsurilor.
Dacă era un diagnostic clar, era internată. Am avut nevoie de investigații și de a urmări în timp pacienta.
Tot ce se prezenta din punct de vedere imagistic nu era o urgență iminentă. Ceea ce s-a întâmplat pe evoluție, pe final, asta nu ne poate spune decât necropsia.
Nu pot să spun cine a greșit, este prematur. Avem tot interesul să aflăm adevărul. Nu cred că ar dura o săptămână ancheta”.
Constantin Popa, tatăl pacientei decedate îl contrazice însă pe managerul spitalului.
Fiul femeii decedate: ”Tatăl meu a fost dat afară pentru că a avut nesimțirea medicilor să-i salveze viața”
”La ora 12 deja se știau toate afecțiunile: apă la plămâni, nu putea respira decât 20% din capacitate, cu tensiune de 10, adică subtensiune. Cum poți la acea oră, văzând complexitate și natura diferită a afecțiunilor, să nu intervii de urgență? Cu medici, nu cu asistente.
Tatăl meu a fost dat afară pentru că a avut nesimțirea de a cere cadrelor medicale să intervină pentru a-i salva viața.
Poți să depui plângere și lui Dumnezeu, i-au spus.
Voi face demersurile necesare și voi trage la răspundere absolut toate addrele medicale, pentru neglijență în serviciu, pentru că este inuman. Să lași un om când vezi cum cade lângă tine…”, a declarat Constantin Popa, la Adriana Nedelea LA FIX
Un alt subiect abordat a fost cel al legii care crește autoritatea profesorilor în școli. Cine amenință un dascăl, va fi pedepsit mai aspru, potrivit legii.
Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, spune că legea nu mai oferă niciun un drept elevilor.
”Este ceva de noaptea minții”
”Nu avem nimic împotriva pentru protejarea cadrelor didactice.
Nu ne dă însă posibilitatea să ne apărăm. Nu mai există prezumția de nevinovăție, este ceva de noapte minții. Elevul trebuie să demonstreze că nu a jignit sau agresat”, a spus Cristache.
Rareș Voicu, vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor consideră inadmisibilă această lege.
”Se elimină prezumția de vinovăție, care contravine oricărei norme morale și democratice, ceea ce este absolut inadmisibilă.
Acest respect nu poate fi impus în mod artificial. Ne facem griji cu privire la aplicarea acestei legi.
Acest statut trebuie să atragă și responsabilități”, a declarat Voicu la Adriana Nedelea LA FIX.
La rândul său, Simion Hăncescu, președinte FSLI, spune că nu este adevărat că profesorii ar căpăta statut de funcționar public.
”Nu mai poate să fie școala maidan unde să facă oricine ce vrea”
”Nimic mai fals că această recunoaștere a autorității publice ar însemna un statut de funcționar public. Doar majorează pedepsele aplicate pentru agresarea cadrelor didactice.
Un profesor nu va merge din oficiu să spună că un elev l-a amenințat, va trebui să existe martori. Cele mai multe plângeri sunt făcut, însă, din păcate, de părinți, nu de profesori.
Nu mai poate să fie școala maidan unde să facă oricine ce vrea.
Unde e statul român care să asigure paza?
Sunt complet împotriva dascălilor are agresează. Dar nu mai acceptăm să mai fie umiliți de părinți sau de elevi”, a afirmat Hăncescu.
Am aflat și de ce și-a anulat Lara Fabian concertul din București, cu doar câteva ore înainte să înceapă. Nu am fost plătită, s-a plâns artista.
Nelu Brîndușan, organizator Maximum Rock Festival, a spus că astfel de ”țepe” au mai fost, iar fanii și artiștii trebuie să verifice înainte cine sunt organizatorii.
”Se întâmplă astfel de lucruri, ne bucurăm că sunt foarte puține cazuri. Cel mai mult de pierdut sunt fanii.
Este foarte important să verifice cine organizează evenimentul.
Sunt câteva mari țepe, ne amintim exemplul ACDC. Astfel de țepe ne afectează, pentru că artiștii de afară pierd încrederea în România.
O vină o poartă și artiștii, pentru că ar trebui să dea o căutare, să vadă cine este organizatorul”, a declarat Brîndușan.
Organizatorul spune că o dă în judecată pe Lara Fabian
Mihaela Gurău, reprezentantul organizatorului concertei Lara Fabian spune însă că Lara Fabian a plecat pur și simplu de la Sala Palatului, fără să dea nicio explicație.
”Lara Fabian a fost prezentă până la 4 la Sala Palatului, când a hotărât să plece, fără să vorbească cu nimeni.
Nu ne-a anunțat pe noi, am văzut-o doar cum pleacă.
Dacă nu ar fi fost plătită, în noiembrie nu ar fi spus că este bolnavă. Nu ar fi venit pe banii ei în România, nu?”, a declarat Gurău la Adriana Nedelea LA FIX
Întrebată să răspundă cu da sau nu dacă Lara Fabian a fost plătită, Mihaela Gurău a spus: ”Am răspuns deja”.
”Nu avem niciun detaliu. În noiembrie a fost o problemă de sănătate, în februarie a hotărât pur și simplu să plece.
Cei din staful ei au fost la fel de șocați, și-au cerut scuze, au spus că nici ei nu au pățit niciodată așa ceva.
Nu există părere de rău pe care să mi-o pot exprima. Facem tot posibilul să remediem situația. Avem niște cheltuieli imense care nu pot fi acoperite.
Deschidem un proces împotriva Larei Fabian.
Imaginea este extraordinar de pătată, din cauza evenimentului care s-a repetat.
Am mai colaborat cu Lara Fabian în 2018, totul a decurs foarte bine atunci”, a completat Mihaela Gurău, reprezentanta organizatorului International Creation Talent SRL.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro