1. Poti gati cu el la temperaturi mari
Uleiul de cocos este o alternativa excelenta pentru sotat legume sau chiar pentru prajit in baie de ulei, caci are un punct de ardere mai ridicat. In alte cuvinte, degradarea lui incepe mai tarziu decat in cazul altor uleiuri (precum cel de masline).
2. Paine cu unt (de cocos)
Inlocuieste untul de origine animala cu untul de cocos. Este mult mai sanatos, iar metoda merge de minune in zilele mai friguroase, caci vara temperaturile cresc prea mult pentru a mai putea intinde untul (uleiul de cocos se solidifica la mai putin de 24°). Totodata, pentru consum, incearca sa gasesti un ulei de cocos cat mai putin procesat, sau prepara-l in casa.
3. Pastreaza ouale proaspete mai mult timp
Daca aplici un strat de ulei de cocos pe coaja oualor, acestea vor rezista cu pana la 1-2 saptamani mai mult in frigider. Explicatia este simpla: uleiul intra in portii din coaja si ii astupa, prevenind astfel contactul cu aerul.
4. Prepara o maioneza sanatoasa
Citește mai departe pe www.retetepractice.ro