10 superalimente pe care trebuie să le ai mereu la îndemână în bucătăria ta:
- Migdalele
Bogate în vitamina E, acestea ajută la o îmbunătățire a aspectului pielii, au un conținut mare de fibre, proteine, acizi grași și antioxidanți și pot fi folosite excelent pe post de gustări între mese. Poți găsi în astfel de locuri migdale crude, netratate, care te vor ajuta să faci un pas înainte pentru un stil de viață mai sănătos.
- Fructele goji
Sunt bogate în antioxidanți, fibre, în vitamina A și B, ceea ce le fac extrem de utile în prevenirea problemelor cardiovasculare. Reprezintă o soluție excelentă pentru persoanele care sunt la cură de slăbire.
- Afinele
Datorită acidului elagaic, un antioxidant puternic, afinele sunt recunoscute ca un superaliment bun în prevenirea cancerului. Mai mult, acestea pot îmbunătăți funcțiile creierului și previn apariția Alzheimerului.
- Broccoli
Acesta reglează tensiunea arterială, asigură o funcționare bună a sistemului nervos, este excelent pentru întărirea sistemului imunitar, pentru inimă și este un carbohidrat recomandat pentru persoanele care sunt la dietă.
- Ovăzul
Este plin de vitamine, fibre, proteine și minerale și nu conține gluten. Bogați în antioxidanți, fulgii de ovăz reglează zahărul din sânge și pot fi foarte ușor incluși în gustări atunci când vrei să dai jos câteva kilograme.
- Somonul
Somonul vine cu acizi grași, vitamine și proteine, este excelent pentru inimă, reduce inflamațiile din corp, te ajută să slăbești, protejează vederea și este excelent pentru tenul tău.
- Ceaiul verde sau negru
Ceaiul verde îți va da vitalitate, va combate somnolența și poate preveni apariția cariilor, datorită fluorinei. Ceaiul negru, în schimb, conține mai multă cofeină și protejează împotriva apariției bolilor cardiovasculare.
- Carnea de curcan
Reprezintă o sursă importantă de proteine, este săracă în grăsimi și extrem de bogată în vitamine, dar și în minerale. Carnea de curcan este recunoscută pentru reducerea colesterolului din organism.
- Spanacul
În categoria superalimentelor intra, cu siguranță, și spanacul. Acesta protejează creierul, previne ulcerul gastric, reglează tensiunea arterială, ajută la întărirea oaselor și îmbunătățește activitatea metabolismului tău.
- Nucile
Nu trebuie să lipsească în niciun moment din bucătăria ta. Acestea conțin acizi grași omega 3, fibre, minerale, vitamine și arginină, un amino-acid care ajută la îmbunătățirea vaselor de sânge.
Pentru un stil de viață sănătos, este foarte importantă selecția alimentelor din bucătăria ta. Documentează-te de fiecare dată în privința lucrurilor pe care le mănânci și caută mereu alternative mai sănătoase, dar și mai gustoase în același timp. Nimeni nu a spus niciodată că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie gustoasă.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Photographee.eu