Cititoarea si colaboratoarea noastra fidela Victoria Chelu, din Alexandria (str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, sc. A, et. 4), ne-a trimis cateva trucuri culinare pentru gospodinele mai putin experimentate. Iata-le:
1. Pentru chiftelutele sarace in colesterol: dupa ce tocati carnea, “o legati”, in loc de ou, cu un cartof crud dat pe razatoare;
2. Vreti snitele rapide pentru petreceri? Taiati felii din carne de vitel ori pui, condimentati-le si asezati-le pe o tava unsa cu grasime. Deasupra radeti putina branza, cascaval ori mozzarella, apoi dati tava la cuptor;
3. Amestecati compozitia pentru perisoare (inainte de a forma perisoarele) cu ciuperci feliate (din conserva), calite cu putina ceapa;
4. Ingenios: colorati glazura de zahar cu nectar de cirese, cacao sau nectar de fructe de padure;
5. Strudelul e mai aratos si primeste un luciu deosebit daca inainte cu 5 minute de a-l scoate din cuptor il ungeti cu iaurt sau cu lapte condensat;
6. Crema de unt nu se incheaga daca jumatate din cantitatea precizata in reteta se topeste in budinca fierbinte. A doua jumatate se bate spuma si apoi se prepara normal;
7. Prajitura nu se faramiteaza cand o scoateti din cuptor daca o lasati sa se raceasca in forma infasurata intr-un prosop umed;
8. Maslinele se oparesc in apa cu zeama de lamaie pentru a pierde din sare;
9. Faceti un delicios “desert de sezon” – o cana de lapte se fierbe cu 150 g zahar si un ou la foc mic. Se adauga un piure de cirese (din compot). Compozitia formata se amesteca apoi cu frisca. Se toarna in forme si se pune la congelator;
10. Cand va ramane ciocolata rasa, amestecati-o cu fulgi de porumb si consumati-o cu putin lapte.