Ideea de a construi primul restaurant subacvatic din lume a apartinut lui Ahmed Saleem, unul din proprietarii Hilton Maldives Resort & Spa, in urma unei vizite in insula Bali, unde a facut scufundari si a vazut cat de frumoasa e lumea vietatilor marine. Localul a fost numit ‘Ithaa, care in limba divehi inseamna ‘perla. Si un cuplu de romani a avut sansa sa-si faca luna de miere in Maldive si sa ia masa la restaurantul Ithaa, platind in schimb 1.000 de dolari pentru cateva feluri de mancare exotice.

O vacanta in Insulele Maldive, in special la Hilton Maldives Resort & Spa, costa mult pentru un om cu o conditie financiara modesta. Preturile incep de la 124 de euro pe noapte de persoana, fiind inclus si micul dejun. 

Ideal pentru petrecerea lunii de miere

Statiunea este localizata in frumoasa insula Rangali din arhipelagul Maldive, un mic paradis, cu plaje albe cu nisip fin si minunate recifuri de corali. Acest loc este recomandat mai ales celor care vor o luna de miere magnifica. Acest sfat a fost urmat si de Alexandra si Andrei Bostina, care au petrecut aici cateva zile de vis. Iar experienta traita la restaurantul subacvatic a fost unica. In restaurant pot lua masa maximum 12 persoane in acelasi timp, ‘Ithaa fiind astfel printre cele mai exclusiviste localuri din lume.

Accesul in restaurant se face printr-o terasa exterioara plutitoare.

Restaurantul este de mici dimensiuni. In el se afla doar 6 mese pentru cate doua persoane. Se pregatesc peste 300 de feluri de mancaruri dintre  cele mai exotice.  Clientii restaurantului servesc masa si privesc minunatele animale marine dintre cele mai ciudate si colorate.

Constructia a costat 5 milioane de dolari

Constructia a fost realizata din plexiglas, dupa modelul unui acvariu, de o firma din Noua Zeelanda si a costat nu mai putin de 5 milioane de dolari. Camera  a fost realizata, pe uscat, in Singapore, transportata in Maldive si apoi fixata pe fundul Oceanului Indian, la cinci metri adancime, cu ajutorul unei macarale.

Luna de miere in Insulele Maldive

Alexandra si Andrei Bostina au vizitat la sfarsitul anului trecut, in luna de miere, ‘paradisul din adancul marii si au povestit  pentru Libertatea experienta lor. Alexandra ne-a spus ca pentru a lua masa in ineditul restaurant au facut rezervare cu 8 luni inainte si au scos din buzunar numai pentru cina de sub mare 1.000 de dolari. Ei ne-au relatat ca la intrare au fost primiti cu un cocktail exotic, pe la orele amiezii si nu mai tarziu,  pentru ca se intuneca si nu mai poti vedea ‘spectacolul pestilor de sub apa. Acolo au fost serviti cu doua aperitive, unul cald si unul rece, meniul principal si desert. Desi au fost impresionati de aceasta experienta rupta parca din basme, au declarat ca bucataria maldiva e foarte diferita de cea a romanilor, pentru ca au fel de fel de combinatii ciudate.

Alexandra ne-a dat chiar un exemplu: ‘La desert ne-au servit capsune in combinatie cu branza sarata, care clar nu suna prea apetisant. Ei au petrecut in restaurant circa trei ore, insa au declarat ca a fost o experienta unica si incredibila. Insa in atentia fumatorilor, tot de la familia Bostina am aflat ca in restaurant fumatul e strict interzis.

 
 

Urmărește-ne pe Google News