În această categorie, a problemelor minore semnalate la numărul de urgență 112 intră durerile de măsele, durerile în gât, dureile menstruale sau tusea. ”Se solicită ambulanţă pentru cazuri medicale care se pot rezolva prin medicul de familie, care nu sunt urgenţe. Poate că aici este vorba şi despre faptul că oamenii ştiu că sunt deficienţe în sistemul de sănătate, adică îşi fac programare la analize şi le vine rândul peste nu ştiu cât timp… Atunci, ei găsesc o scăpare cu urgenţa pentru a-şi face minimul de analize. Un alt aspect este legat de persoanele aflate în stare de ebrietate, căzute pe stradă. Suntem sunaţi frecvent, ajungem la faţa locului şi acolo suntem luaţi la înjurături. Ideea este că se blochează echipajele medicale, care ar putea interveni la cei care au nevoie cu adevărat”, au declarat cadrele medicale ale SAJ, potrivit Replica de Constanța.
ANCOM: Apelurile la 112, puse în pericol de 90% din incidentele de anul trecut
Printre cele mai grave cazuri de apeluri ”false” la 112 se numără și cel al unei femei care a minţit că are copilul bolnav doar pentru a ajunge la aeroport. ”Un caz deosebit a fost într-o iarnă, când erau drumurile înzăpezite. Am fost solicitaţi într-o localitate de lângă Mangalia de către o doamnă care a spus că are copilul bolnav. A ajuns elicopterul acolo pentru că nu se putea ajunge cu ambulanţa, dar, până la urmă, ne-a spus că a sunat doar pentru că erau drumurile blocate şi trebuia să ajungă la aeroport, altfel pierdea avionul spre Italia. A fost bătaie de joc”, au mai relatat cadrele medicale.
Când se sună nejustificat l numărul de urgență 112, un echipaj de salvare/ poliţie/ pompieri este dirijat greşit şi acest lucru poate costa viaţa altor persoane, care au, într-adevăr, nevoie de ajutor. Trebuie reţinut faptul că 112 este numărul pentru apeluri de urgenţă, valabil în toate ţările Uniunii Europene, apelabil de la orice terminal de telefonie, fix (chiar şi telefoanele publice, indiferent dacă avem sau nu cartelă) sau mobil (chiar dacă avem sau nu credit, chiar şi fără cartelă inserată în telefon).
EURO 2016. Un bărbat a sunat la 112 și a spus că vrea să-l împuște pe Anghel Iordănescu
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!