In Bistrita-Nasaud, circulatia se desfasoara cu dificultate din cauza zapezii groase de 25 cm. Pentru deszapezire s-au folosit 400 de tone de material antiderapant. Peste 50 de localitati au ramas fara curent electric, iar depanarea a fost dificila din pricina viscolului. Din aceasta cauza, nu au functionat nici centralele telefonice.

In Harghita, drumurile sunt acoperite de nameti, iar raurile Tarnava Mare si Olt sunt blocate de baraje de gheata cu inaltime de trei metri.

In judetul Bihor, scurgerile de pe versanti au acoperit 110 ha de teren, un podet si o portiune de drum in comuna Rabagani. Circulatia pe toate drumurile judetene si in localitati este dificila.

In Alba, pe raul Abrudel s-a format un blocaj de gheata lung de circa 250 de metri, cu pericol de inundatie.

In Timis, raurile Topla si Bega au inundat teren arabil si gradini din comuna Manastur.

Traficul rutier din judetul Arad este ingreunat din pricina zapezilor de 20 cm.

Cateva familii din localitatea Valea Muntelui, judetul Neamt, au parasit casele, speriate de dimensiunile podului de gheata format pe Bistrita in zona localitatii Poiana Teiului.

Toate satele din judetul Bacau au fost acoperite de zapada, iar circulatia rutiera e dificila.

Gerul revine la jumatatea lunii

In aceasta saptamana vremea va fi umeda, intai lapovita si ninsoare in vest, apoi si in restul tarii, iar in sud va ploua, favorizand poleiul. Dupa 12 ianuarie, vremea va deveni treptat deosebit de rece, geroasa. Temperaturile din centrul si nordul tarii vor ajunge noaptea sub -28 de grade, iar maximele nu vor depasi -2 grade. In ultima saptamana a lunii vremea se va incalzi, mai mult in vestul tarii, pana la 10 grade. In luna februarie se prognozeaza precipitatii bogate in aproape toata tara. Luna martie va fi capricioasa, cu precipitatii in exces.

 
 

Urmărește-ne pe Google News