Natthapak Khumkad, care este cunoscut drept „Crocodil X”, în vârstă de 37 de ani, are o fermă de crocodili în Lamphun, nordul Thailandei.

El spune că a încercat să le găsească crocodililor o nouă casă, când a observat că un zid care le-a asigurat incinta riscă să se prăbușească.

Dar nicăieri nu a găsit un spațiu suficient de mare sau de sigur pentru a ține crocodilii, unii dintre ei având până la patru metri lungime.

Pentru a nu risca faptul ca acei crocodili să intre în comunitatea locală, Natthapak spune că a ucis 125 de reptile pe 22 septembrie.

„A trebuit să iau cea mai dificilă decizie din viața mea, de a-i ucide pe toți. Eu și familia mea am discutat și am ajuns la concluzia că dacă zidul s-ar prăbuși, daunele aduse vieții oamenilor ar fi mult mai mari decât putem controla. Ar implica viețile oamenilor și siguranța publică”, a spus el pentru CNN.

Taifunul Yagi, cea mai puternică furtună din Asia din acest an, a cuprins sudul Chinei și Asia de Sud-Est în septembrie, lăsând în urmă case și sate scufundate în apă și omorând cel puțin nouă persoane.

Natthapak Khumkad a spus că ferma sa a fost deschisă de 17 ani și a supraviețuit fiecărui sezon ploios până în acest an, când zilele de ploile torențiale și abundente au erodat pereții spațiului în care stăteau crocodili.

„A trebuit să iau o decizie în mai puțin de 24 de ore, când am văzut că eroziunea progresează rapid”, a spus Natthapak Khumkad, adăugând că a electrocutat crocodilii pentru a-i ucide.

Fotografii publicate pe contul său de Facebook arată un excavator care scoate din incinta crocodililor cadavrele acestora.

Uciderea crocodililor „a fost o decizie curajoasă și responsabilă de luat, deoarece dacă vreunul dintre acești crocodili adulți s-ar fi eliberat în câmpurile din apropiere, ar fi reprezentat (un risc grav pentru) siguranța publică”, a spus Pornthip Nualanong, șeful biroului de pescuit din Lamphun.

Urmărește-ne pe Google News