UPDATE ora 12.35. Numărul copiilor transferaţi din Argeş a crescut la 16, după ce încă un bebeluş cu infecţia rotavirus a fost adus în ultimele 24 de ore la Spitalul Matei Balş, informează Mediafax.

UPDATE ora 11.00. În jurul orei 10.30 la Spitalul „Marie Curie” din Capitală a sosit o echipă de polițiști de la Inspectoratul General al Poliției. Cei patru polițiști au cerut actele sugarilor din Argeș internați aici, pentru a face copii. Ei au urcat și la etajul VI, la secția de Nefrologie, și iau declarații părinților, potrivit Digi 24.

În spitalul „Marie Curie” mai sunt internaţi 11 copii, iar patru dintre ei fac în continuare dializă din cauza insuficienţei renale – o complicaţie extrem de gravă, apărută în urmă infectării cu bacteria E-coli. Este posibil ca încă un bebeluş să treacă astăzi pe dializă, informează PRO TV.

Dintre bebelușii internați la „Marie Curie”, au fost șapte care au fost trecuţi inițial pe dializă din cauza insuficienţei renale provocate de septicemie. Majoritatea cazurilor provin din județul Argeș.

„Să ştiţi că 20 de zile de dializă continuă înseamnă o afectare renală în perspectivă. Pot ajunge la boală cronică de rinichi şi la o dializă cronică”, a explicat Mihaela Bălgrădean, şeful Secţiei de Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”, pentru ProTV.

Părinţii copiilor nou-născuţi sunt panicaţi, iar medicii care îi tratează n-au pentru ei un răspuns liniştitor.

„Simptomele sunt aceleaşi pe care le ştiţi, diareice. La primul scaun suspect cu un mucus rozaliu m-am prezentat la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Mi-au spus că este o enterocolită banală. Au pus-o pe antibiotice. Aşteptăm efectele”, a spus Lavinia Marinescu, mama unui copil internat la „Marie Curie”.

Medicii au confirmat că bebeluşii care sunt acum în spitale au fost bine îngrijiţi şi că nu provin din familii cu probleme de igienă.  Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, consideră că nu există o legătură între cazurile copiilor din Argeş care au ajuns la spital cu afecţiuni grave, ci s-a făcut doar o asociere nefericită pe cazul de boală diareică acută.

„Aşteptăm rezultatele pe care colegii noştri le vor avea peste câteva zile, după ce vor face investigaţii microbiologice. Părerea mea este că nu există o legătură între aceste cazuri. Sunt cazuri care provin din zone diferite, chiar dacă din acelaşi judeţ, copiii nu au consumat acelaşi tip de alimente, cu aceeaşi provenienţă, nici măcar apa cu care au fost preparate alimentele nu a avut aceeaşi origine. Cred că este pur şi simplu o asociere de cazuri, care nu sunt rare în această perioadă”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

 
 

Urmărește-ne pe Google News