Medicii de la Spitalul Marie Curie luptă în continuare pentru salvarea bebeluşilor aduşi în stare gravă din Argeş. În unitatea din Capitală mai sunt internaţi şapte bebeluşi, din care patru sunt pe secţie de Nefrologie – doi dintre ei pe dializă- iar 3 se află la Terapie Intensivă. Şi aceştia din urmă fac dializă, iar starea lor este staţionară.
Cât despre cei care au avut noroc şi au fost deja externaţi, prof. dr. Mihaela Bălgrădean, de la Spitalul Marie Curie a declarat: „Momentul externării este un moment important pentru noi, dar se leagă de mai multe lucruri – de felul în care părinţii au înţeles cum să urmărească boala acasă, parametri biologici de care noi trebuie să ne asigurăm că sunt constante fizilogice normale şi se mai leagă de curajul pe care îl au părinţii pentru a-şi îngriji copiii acasă. Această boală va fi urmărită mult timp de acum încolo, poate un an pentru unii dintre ei”, a spus specialistul.
Cu toate că au trecut apoximativ două săptămâni de când a fost semnalat primul caz de sindrom hemolitic-uremic la un bebeluş, care din nefericire a şi murit, autorităţile nu au reuşit să afle de la ce sau care a fost cauza îmbolnăvirii a zeci de copilaşi. Ajunşi la capătul puterilor, părinţii au început să creadă că sursa îmbolnăvirii este chiar spitalul de pediatrie din Piteşti. Rămâne însă de văzut dacă acesta este adevărul.
Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii a trimis, din nou, în Argeş o echipă de epidemiologi de la Institutul Naţional de Sănătate Publică care continuă cercetările în gospodăriile familiilor micuţilor bolnavi. Mai mult decât atât, în cursul zilei de astăzi, vor ajunge în Bucureşti experţii internaţionali care îi vor ajuta pe specialiştii români în expertizarea acestui caz.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro