Există însă şi soluţii care te ajută să nu mai plângi, atunci când tai ceapa.

Una dintre ele este… un cuţit foarte bine ascuţit. Cele puţin tocite sdrobesc celulele care eliberează substanţa iritantă, iar un cuţit cu lama fină şi ascuţită minimizează acest efect, deoarece lasă multe celule intacte.

De asemenea, pentru a atenua plânsul şi usturimea, puteţi să staţi, câteva secunde, cu ochii în aer rece (de exemplu, în congelator). Deşi pare o idee nebunească, acest lucru împiedică crearea acidului sulfuric în ochi.

O altă soluţie ar fi purtarea ochelarilor sau arderea unei lumânări lângă locul în care tăiaţi ceapa.

Desigur, dacă aveţi de tăiat o cantitate mai mare, cea mai bună soluție ar fi să folosiți un tocător electric. Nu doar că vă ușurează considerabil munca, dar vă și ajută să vă păstrați machiajul intact, când gătiți.

 

Urmărește-ne pe Google News