Cu toate că face recuperare în fiecare zi și, mai mult decât atât, se pregătește pentru o nouă intervenție chirurgicală la mâini, adolescentul cu trup firav de copil este optimist și fericit că, în sfârșit, s-a reîntors la școală. A fost primit cu strigăte de bucurie venite din parte colegilor de clasă pe care s-a bucurat nespus să-i revadă. Și asta pentru că Mihai aștepta de mult să-și reia activitățile pe care le avea înainte de nenorocirea din 30 octombrie.

”Am vrut să termin clasa a 8- a alături de colegii pe care îi știu de când am intrat pe băncile școlii. Atât ei, cât și profesorii îmi înțeleg situația și mă ajută. Eu nu pot să scriu încă, astfel încât răspund numai oral, dar am aproape toate mediile încheiate”, ne-a povestit adolescentul.

Îi este dor de Pavlos, prietenul său pe care l-a cunoscut, în parcul din spatele blocului, pe când avea doar câțiva anșiori și care nu l-a abandonat în clubul groazei, în noaptea tragediei.

Mihai alături de Pavlos, prietenul său aflat acum într-un spital din Belgia

”Abia aștept să-l revăd și să-i mulțumesc pentru ce a făcut pentru mine. Am vorbit deja de câteva ori la telefon cu el. Îmi spunea că se recuperează și că este mai bine, însă nu poate spune încă în cât timp va fi externat”, ne-a dezvăluit Mihai.

 

Chiar dacă a trăit poate cel mai mare coșmar al vieții lui, băiatul mărturisește că tragedia nu l-a marcat, că nu are absolut nici o traumă psihică. Îi pare foarte rău de toți acei tineri care au părăsit această lume, într-un mod atât de brutal, dar își dorește să meargă mai departe și îi îndeamnă pe toți supraviețuitorii să încerce să lase în urmă ce-a fost și să-și trăiască viața cât mai frumos cu putință.

Chiar dacă moralul său este ridicat, adolescentul de 15 ani  are nevoie în continuare de bani pentru recuperare. Donații se pot face în contul: RO85BRDE410SV96962224100, deschis la BRD, pe numele Popescu Marian, tatăl lui Mihai.

Eveniment de comemorare la 5 luni de la tragedie

Familiile și prietenii victimelor din Colectiv, o parte dintre supraviețuitori, dar și mai mulți reprezentanți ai primăriei sectorului 4 s-au adunat, aseară în fața clubului Colectiv pentru a aprinde lumânări.

Reprezentanții primăriei, împreună cu patriarhia și fundația care a ajutat răniții și rudele victimelor, vor ridica un monument în părculețul din fața clădirii pe care vor fi trecute toate cele 64 de nume ale tinerilor care au pierit în infern.

Cinci luni în care nu s-a schimbat nimic

Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru, una dintre victimele din Colectiv, se străduiește din greu, alături de alți părinți greu încercați de soartă în urma incendiul din clubul groazei, să schimbe ceva și, mai mult decât atât, să afle de ce le-au murit copiii. Își doresc ca nimeni, niciodată să nu mai treacă prin suferința pe care, din cauza nepăsării autorităților și nu numai a acestora, o vor îndura toată viața. Iar durerea este și mai mare când văd cum diferite personalități publice se bat cu pumnii în piept pentru intervenția din noaptea tragediei sau cum unii o folosesc în scopuri electorale.

fotografii: Dumitru Angelescu

 
 

Urmărește-ne pe Google News