Astfel, inițiatorul legii, deputatul Daniel Zamfir, a propus creșterea plafonului de la 150.000 de euro la 250.000 de euro, măsură agreată de cei prezenți. O altă modificare care ar putea surveni ar aceea doar românii a căror rată depășeste 65 la sută din venituri să se poată încadra în lege, măsură propusă de cei de la BNR. Principala modificare ar fi aceea că, cei care au luate imobile prin programul ”Prima Casă” nu vor se putea încadra în această lege. O decizie finală va fi luată săptămâna viitoare când deputații vor da votul final asupra legii.
Legea dării în plată a fost discutată din nou joi dimineața de deputații din Comisia Juridică, această întâlnire fiind, după cum spune inițiatorul legii, liberalul Daniel Zamfir, printre ultimele până va primi votul final.
Zamfir s-a întâlnit miercuri cu reprezentanții PSD pentru a stabili ultimele detalii asupra plafonului ce va fi stabilit dar și dacă Prima Casă va face parte din actul normativ.
„Am convenit ca programul Prima Casă să fie exclus de la aplicarea legii, asupra plafonului de 250.000 de euro noi menţinându-ne părerea că este discriminatoriu acest plafon, dar am ales soluţia raţională care să permită aplicarea legii, urmând ca CCR să decidă dacă prevederea este sau nu neconstituţională, şi am mai stabilit o formulă în care legea să se aplice şi creditelor de nevoi personale cu ipotecă”, a declarat Daniel Zamfir.
Legea dării în plată oferă persoanelor fizice (consumatorilor) posibilitatea de a scăpa de datorii dacă cedează locuința creditorului ipotecar.
Citește și: EXCLUSIV / Controversata Lege a Dării în Plată. Interesele financiare şi populismul, față în față
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro