Cei doi români, ambii cu vârste în jur de 40 de ani, au plecat să muncească în Germania, unde li s-a oferit de lucru în agricultură.

Potrivit presei locale, un grup de opt persoane din localitatea Brăeşti a plecat pe 12 august spre Germania cu un microbuz Mercedes Vito condus de un consătean de-al lor. Bărbaţilor li se promisese un loc în agricultură, la cules de castraveţi, însă la faţa locului au fost puşi să lucreze într-o fabrică de procesare a cărnii.

S-au întors după câteva zile, iar pe 16 august, la kilometrul 9+200 al autostrăzii M15, în zona Bezenye, pe direcția Hegyeshalom, o anvelopă a microbuzului a explodat, iar mașina a ricoşat într-un TIR staţionat pe banda de urgenţă, apoi a ajuns în șanț, potrivit presei maghiare.

Cei doi bărbați au murit pe loc. Alte șase persoane din microbuz, 3 femei și 3 bărbați, au fost rănite grav.

După aflarea veștii, locuitorii din Brăești s-au mobilizat pentru sprijinirea familiilor și repatrierea morților și răniților. Pe lângă fondurile strânse, Primăria Brăești va acorda un ajutor de urgență familiilor îndoliate. Întreaga comunitate e în doliu și îi plânge pe cei doi decedați, care au lăsat în urmă 14 copii orfani de tată, notează sursa citată.

Foto: Movarpress.hu

Urmărește-ne pe Google News