1. Alcoolul nu se combină cu antibioticele
Este înţelept să eviţi alcoolul în timpul tratamentului medicamentos, pentru că este posibil ca o combinaţie între cele două să provoace o stare de rău. Nu este şi cazul antibioticelor. Singura excepţie o constituie Metronidazolul, care, în combinaţie cu mici cantităţi de alcool, provoacă vomă, potrivit profesorului englez Sean Woodard, de la Royal Pharmaceutical Society.
2. Consumul excesiv de zahăr provoacăa pariţia diabetului
Diabetul nu este provocat de consumul excesiv de zahăr, ci de insuficienţa pancreatică,organul nefiind capabil să producă suficientă insulină pentru a controla nivelul de glucoză din sânge, a explicat Caroline Butler, specialist la Diabetes UK. Medicul a avertizat, totuşi, că diabetul de tipul II este declanşat de obezitate.
3. Vaccinurile antigripale provoacă apariţia gripei
Vaccinurilea cestea pot provoca iritaţii pe braşul pe care au fost administrate sau o uşoară febră, însă nu provoacă apariţia gripei deoarece nu conţin germeni vii a indicat doctorul Sarah Brewer.
4. Spălarea dinţilor după consumul dulciurilor previne apariţia cariilor
Acest lucru trebuie evitat, pentru că, după consumul dulciurilor sau alimentelor acide, smalţul dinţilor se înmoaie, spune doctorul Phil Stemmer, de la clinica Teeth For Life din Londra. Perierea poate distruge stratul protector al dinţilor.
5. Purtarea ochelarilor înrăutăţeşte vederea
Odată cu înaintarea în vârstă, vederea se deteriorează în mod natural, de aceea multe persoane poartă ochelari începând cu vârsta a doua. Unii oameni cred că purtatul ochelarilor „leneveşte” ochii, acest lucru fiind desfiinţat de medicii oftalmologi.
6. Durerile constante de cap pot fisemnul unei tumori cerebrale
Rareori durerile de cap pot fi simptom al unei tumori cerebrale, spune John Wadley, neurochirurg la spitalul Barts and The London. Tumorile cerebrale pot provoca dureri de cap, numai în cazul în care sunt asociate cu problemele de memorie sau schimbările de personalitate.
7.Excesul de greutate este semn alunui metabolism lent
Metabolismul lent nu poate fi o scuză pentru excesul de greutate. Doctorul David Ashton, dela Healthier Weight Centres, spune că există unele persoane obeze care au, de fapt, un metabolism mai rapid. Cu cât o persoană este mai grasă cu atât rata metabolismului bazal este mai mare, aceasta fiind nevoită să consume mai multe calorii pentru a supravieţui.
8. Actul sexual poate provoca infarct la bărbaţi
Şansele ca un bărbat de 50 de ani, nefumător, să sufere un infarct sunt de una la unmilion. Un act sexual creşte aceste riscuri la două la un milion. Sexul, ca şi alte forme de exerciţiu fizic, creşte riscul de infarct la bărbaţii care suferă de maladii cardiace sau care suferă de dureri în regiunea pieptului, care suferă de hipertensiune arterială sau suferă de palpitaţii cardiace.
9. Modificarea dietei alimentare ajută la reducerea colesterolului
O dietă echilibrată, săracă în grăsimi şi bogată în legume şi fructe este importantă pentru sănătatea generală. Însă o astfel de dietă şi produsele cu nivel scăzut de colesterol, precum margarina, sunt rareori suficiente pentru reducerea semnificativă a nivelului de colesterol din sânge, a indicat doctorul Mel Lobo, specialist în medicină cardiovasculară.
10.Cancerul pulmonar este o maladie a fumătorilor
Deæieste principala cauză a apariţiei cancerului, unul din opt cazuri nu esteasociat fumatului. Fumatul pasiv şi expunerea la substanţe poluante, precum azbestul, pot creşte riscurile, însă maladia poate apărea şi la persoanele care nu au trăit în astfel de condiţii, a explicat doctorul generalist Dawn Harper. 8% din bărbaţii şi 20% din femeile cu cancer pulmonar nu au fumat niciodată.
11. Amorţelile şi înţepăturile pot fi semn descleroză multiplă
Foarterar, această asociere este valabilă, spune neurologul Mike Boggild, de laWalton Centre din Liverpool. Cel mai adesea, aceste simptome sunt provocate depresiunea pe un nerv, putând apărea de la purtarea unor pantofi prea strâmţi sau de la dormitul cu capul pe braţ. Senzaţia ar trebui să dispară în câteva minute. În cazul sclerozei multiple, simptomele persistă câteva zile.
12. Cu cât speli dinţii mai mult cu atât mai bine
Perierea în exces poate provoca paradontoză şi poate distruge smalţul dinţilor. Perierea dinţilor timp de două minute, de cel puţin două ori pe zi, este suficientă.
13. Cremele de protecţie solară previn cancerul pielii
Cancerul este consecinţa arsurilor solare. Reducerea expunerii la soare, chiar şi dacă se foloseşte crema de protecţie micşorează riscul de arsură, însă acest lucru nu înseamnă că maladia poate fi prevenită, mai ales dacă persoana petrece multe ore în soare. Cremele sunt simple filtre.
14. Oboseala constantă este semnul unei anemii
Deşi oboseala este un simptom comun, aceasta este de obicei provocată de depresie, stres sau sedentarism. Semnele clasice ale anemiei includ paloare, slăbiciune, stare de leşin, insuficienţă respiratorie, palpitaţii, dureri de cap, dureri de gingii, oase fragile.

Urmărește-ne pe Google News