Studiul a fost făcut pe un număr de 2.413 de femei (între 27 şi 70 de ani) care au avut cancer şi care au fost analizate timp de şapte ani, după ce s-au vindecat. Astfel, cele care au făcut pauză între mese de 13 ore au cu 36% mai puţine şanse de recidivă a cancerului şi cu 21% mai puţine şanse de a deceda în următoarea perioadă.

„Prelungirea intervalului de repaos alimentar ar putea fi o metodă simplă, non-farmaceutică de a reduce riscul recidivei cancerului mamar şi a altor tipuri de cancer. Studiile anteriore s-au concentrat mai mult pe ce să mâncăm pentru prevenirea cancerului, dar şi orele la care mâncăm afectează metabolismul”, susţine Catherine Marinac, de la Universitatea San Diego.

„Acest studiu arată că, pentru femeile cu cancer la sân, distanţa dintre cină şi mic dejunul de a doua zi influenţează reapariţia cancerului. Cu toate acestea, este nevoie de mult mai multe cercetări pentru a confirma acest lucru înainte de a  începe să facem recomandări pacienților. Ceea ce ştim cu siguranţă este că femeile pot reduce şansele de reapariţie a cancerului la sân dacă îşi menţin o greutate sănătoasă”, a explicat şi Grete Brauten-Smith, asistent specializat într-o clinică de tratare a cancerului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News