Evenimentul “Record pentru viață-110 ani de Salvare a Vietii” va avea loc pe pe Arena Națională din București. Organizatorii speră să adune cel puțin 12.000 de participanți și să intre în Cartea Recordurilor.
„Dacă nu o să fie 12.000 (de oameni — n.r.) și o să fie 11.800, chiar dacă nu va fi record Guinness, pentru noi va fi un record, iar pentru București va fi un avantaj. Numărul minim de participanți ca să poată fi stabilit un record este de 11.900. Noi nu urmărim în primul rând recordul, urmărim să educăm cât mai mulți oameni în domeniul resuscitării”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, președintele Asociației Societatea de Salvare București, Cristian Grasu.
Precedentul record a fost stabilit pe 17 septembrie 2013, în Germania, unde 11.840 de cursanți au învățat simultan procedurile de resuscitare.
Evenimentul de la București va avea loc în contextul împlinirii a 110 ani de la înființarea Ambulanței și, în primul rând are în vedere latura educațională. Astfel, cei prezenți vor învăța evaluarea unui pacient, recunoașterea stopului cardio-respirator, compresiile toracice și ventilația, la sesiunea de resuscitare urmând să participe minim 600 de instructori. Alături de personal medical fiecare participant va aplica pe un manechin procedura standard de 30 de compresii cardiace și două insuflări pulmonare.
Înscrierea participanților la eveniment se face pe www.recordpentruviata.ro, iar primele 12.000 de persoane înscrise vor fi alertate de fiecare dată când un om va fi în stop cardio-respirator în apropierea lor.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro