Și avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a confirmat acest lucru, astăzi, în cadrul emisiunii „Adriana Nedelea LA FIX”.
„Nu am fost informat de DIICOT că va fi trimis în judecată și nici legea nu impune acest lucru, dar știam că se lucrează la rechizitoriu și se pregătește trimiterea sa în judecată. (…) Cred că se va menține măsura arestului preventiv „, a precizat el.
„Da, putea fi eliberat, deci era obligatorie trimiterea sa în judecată, dar nu am luat această variantă a eliberarii în seamă, eu și client meu”, a adăugat avocatul lui Gheorghe Dincă.
„Cazul unui inculpat acuzat pentru omor de calificat nu implică înlocuirea măsurii de arestare preventivă, decât dacă nu ar exista anumite probe din care să rezulte vinovăția sau acestea să fie indoielnice”, a mai spus acesta.
Avocata familiei Melencu, Carmen Obîrșanu, a spus în aceeași emisiune că trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă nu are legătură și cu Luiza Melencu.
„Nu cred că se referă și la Luiza, fiindcă nici n-am văzut un certificat constatator al decesului pentru a fi întrunite condițiile pentru a putea fi trimis în judecată pentru omor. De Alexandra Măceșanu este vorba. E o situație similară cu cea de la Luiza. Nici acolo n-am văzut date din care să rezulte că Alexandra ar fi decedată”, a precizat ea, acuzând modul în care s-a instrumentat acest dosar.
„Dacă eu, în calitate de avocat, care îmi câștig existența exclusiv din munca mea, aș fi instrumentat un dosar asa cum au făcut-o procurorii în acest caz… muream de foame. Să stai 6 luni de zile, cu două declarații luate inculpatului, una luată în decurs de o săptămână și să scrie acolo rețete de prajituri… nu e normal”, a declarat avocata.
„Așa ceva nu există într-o procedură normală în instrumentarea unui dosar în cazul unor procurorri, care sunt considerați elita justiției”, a comentat Carmen Obîrșanu.
Aceasta a mai spus că a văzut expertiza psihologică a lui Dincă, realizată de INML, iar conform acestuia el a avut discernământ asupra faptelor sale.
„Nu poate să scape de pedepasă, invocând acest motiv”, a afirmat aceasta.
Detalii despre crima din sectorul 4
Tot astăzi, de la 15.30, am aflat și detalii suplimentare legate de crima cumplită din București, din noaptea de 1 ianuarie, iar Adriana Nedelea a discutat cu Dumitru Coarnă despre ceea ce se întâmplă cu punctul de amendă în acest an.
Jurnalistul Libertatea Cristian Burcioiu a afirmat în emisiunea Adrianei Nedelea că bărbatul găsit mort în locuința sa din sectorul 4 a decedat din cauza unei asfixii mecanice, conform rezultatului necropsiei corpului.
„A primit o lovitură direct în gât cu un obiect dur sau cu pumnul. A existat și o sângerare, dar aceasta nu a avut legătură cu decesul”, a spus el.
În ceea ce îi privește pe cei trei suspecți reținuți, doi dintre ei fiind frați, se ascundeau în două case din Ilfov, când au fost prinși de polițiști.
„Nu au opus rezistență în momentul arestării. Au fost demascați de un al patrulea chiriaș, martor la crimă, care a încercat să intervină, dar a căzut și el victima bătăușilor. A sunat la 112 și apoi s-a dus la spital, pentru că avea arcada spartă și mai multe răni superficiale”, a precizat jurnalistul.
Cei trei sunt din județul Bacău și lucrau în domeniul construcțiilor în București.
Scandalul a plecat de la niște neînțelegeri legate de bani, dar și de a faptul că cei trei veniseră să își recupereze cărțile de identitate de la proprietarul casei, care au rămas până la urmă la locul crimei.
„Acest fapt coroborat cu informațiile martorului au dus în scurt timp la identificarea și prinderea făptașilor”, a adăugat Cristian Burcioiu.
Amenzile auto s-au majorat și cu peste 50%
Dumitru Coarnă, președintele Sindicatul Național al Polițistilor și Personalului Contractual (SNPPC), a comentat (telefonic) în aceeași emisiunea majorarea amenzilor rutiere și cu peste 50%.
„Chiar și eu, acum când vorbesc cu dumneavoastră, eram la volan și am tras pe dreapta, ca să nu risc să fiu sancționat”, a început el intervenția, după care a precizat că toți „șoferii ar trebui să se gândească de două ori înainte să comită o contravenție în zona rutieră”.
Întrebat dacă amenzile sunt prea mari, cea mai mică fiind de 446 de lei, acesta a afirmat că sunt două aspecte de care trebuie să se țină cont.
„Dacă ne raportăm la veniturle din România, amenzile ar trebui plafonate. dar dacă ne raportăm strict la multiplele evenimente rutiere vor fi voci care vor cere majorarea amenzilor. Dar eu cred că nu e oportună, legat de veniturile românilor”, a declarat Dumitru Coarnă.
Președintele SNPPC a vorbit și despre o posibilă „normă de amenzi” ale polițiștilor rutieri.
„Nu există așa ceva, dar sunt unii șefii care încearcă să inducă această atitudine, în caz contrar agenții riscând să nu primească un calificativ bun la evaluări”, a fost răspunsul lui.