„Dincă era senin, aranjat, îmbrăcat, bărbierit, chiar arăta bine, ca şi când nu ar fi făcut nimic”, a povestit uimit Ion Măceşanu, tatăl Alexandrei.
Cât despre ce a simțit când a stat față în față cu monstrul, acesta a spus: ”A fost ca şi când ai merge cu maşina şi, la un moment dat, îţi dai seama că ai rămas fără frâne. Vă daţi seama că îmi venea să îl omor”
Ce s-a întâmplat astăzi la tribunal și cum a reacționat mama copilei când l-a văzut pe Dincă
În emisiunea Adriana Nedelea LA FIX a intervenit Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu:
- Din păcate este o mare dezamăgire în privinţa justiţiei. Adevărul nu se doreşte scos la iveală. Este o strânsă legatură între politisti şi interlopi, de aceea noi am cerut strămutarea la o alta instanță, ca sa fie cat mai impartial procesul.
- Încă din cercetarea penală presa a tras un semnal de alarmă despre legaturile dintre politie şi lumea interlopa. Comisarul Alexe a solicitat interventia interlopului Rădoi din Caracal pentru prinderea lui Dincă.
- Cumpănasu va sesiza CSM, ca reprezentant al familiei.
- Gheorghe Dincă poate fi favorizat prin obţinerea unei pedepse mai blânde. Orice este posibil.
- Dincă i-a sfidat pe părinţii Alexandrei. Nici bunul simţ nu l-a avut să salute. Era păzit mai ceva ca un preşedinte.
- Noi voiam să se judece această cauză într-un mod cu totul altfel, să fie reaudiate toate persoanele, să se refacă expertizele, pentru noi astea înseamă dreptate.
- Venim cu întrebarea retorică. E posibil ca Alexandra să fi fost arsă în acel butoi în condiţiile în care inelele nu au ars? Unde este cenuşa?
25 la sută din copiii Români sunt supraponderali! Studiul realizat de organizația ”Asociația Orașul meu, Culorile mele” are rezultate îngrijorătoare!
Mihaela Bilic, medic nutriţionist a vorbit la Adriana Nedelea LA FIX despre copiii supraponderali
Aş vrea să fiu mai rezervată în privinţa studiilor asupra copiilor supraponderali. Nu există educaţie în şcoli asupra alimentaţiei.
Copiii au acces fără reguli la mâncare. Frigiderul s-a mutat în sufragerie. Mâncarea devine un prieten fals care ne aduce kilograme în plus.
Porţiile copiilor ar trebui să fie adaptate în funcţie de vârsta acestora. Portţiile trebuie să fie pe măsura palmelor acestora.
Copiii trebuie învăţaţi că se mânâncă doar de trei ori pe zi, iar ronţăielile trebuie excluse. Nici nu îţi dai seama că acestea au aceleaşi calorii cât pentru o masă.
Este extrem de grav când se mănâncă in fata ecranului. Copiii trebuie să iasă afară, să se joace, altfel se plictisesc, iar mâncatul de plictiseală este cel mai nociv.
Dulciurile trebuie consumate cu moderaţie. Haideţi să mâncăm mâncare gătită în casă, inclusiv dulciurile
Avem nevoie să ştim că de trei ori pe zi trebuie să stăm la masă. Cu cât suntem mai fermi cu copiii, cu atât le va fi mai bine mai târziu. Am fost proiectaţi să fim lacomi.
Senzaţia de foame se cuantifică pe o scară de la 1 la 10, trebuie să mâncam cand simturile ajung pe la 5.
Adriana Nedelea a vorbit și despre starea sănătății în România. Mai mult de jumătate din localitățile de la noi din țară (53%) nu au niciun medic de familie sau au medici de familie insuficienți, arată cele mai recente date centralizate de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), citate de Hotnews.
Cătălin Petrencic, medic de familie, autorul studiului în direct la Adrian Nedelea LA FIX
- Este a doua hartă pe care o fac. Dacă înainte era sub 2.000 deficiul, acum este peste 2.000 de medici deficitul.
- Din datele pe care le-am cules au reieşit că 328 de localitati sunt fără medici de familie.
- La o populatie de 1500 -2000 de locuitori un cabinet pentru medic de familie nu este rentabil. Un medic de familie poate castiga în strainatate in jur de 4-5.000 de euro.
- Medicina de familie este o retea naţională care cuprinde majoritatea localitatilor. Afectiunile acute reprezinta 20% din nevoile medicale.
- Preventia nu se face. Oamenii au invatat ca pentru orice se poate face un CT, un RMN. Pacientii sunt foarte revendicativi.
- Noi ar trebui să le spunem unde să se ducă şi de ce au nevoie. Noi ne-am pierdut din utilitate. Pacienţii intră pe internet şi vin doar să ne ceară trimiteri pentru anumite investigaţii
- Înainte medicul de familie acoperea 90% din serviciile medicale, iar procentul a scăzut la 70% în prezent.
- Nu am văzut niciun program pentru asistenţa medicală primară. Dacă statul se orientează numai pe spital. Ne ignoră statul şi se va ajunge să fim desfiinţaţi ca specialitate. Noi ar trebui să facem prevenţie, dar noi nu putem face prevenţie. Statele civilizate se îndreaptă spre prevenţie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro