Este vorba despre femeia de 38 de ani și bărbatul de 47 de ani din Timișoara. În total, dintre cele șase cazuri confirmate în România, trei persoane s-au vindecat.
La nivel național sunt în carantină instituționalizată la acest moment 38 de persoane care au fost testate pentru coronavirus, iar alte peste 11.000 de persoane sunt în izolare acasă.
La Tribunalul București o sală de judecată a fost evacuată pentru că un deținut adus la proces era suspect de coronavirus.
Laura Radu, președinte Tribunalul București: „Am suspendat toate ședințele pentru că am avut un deținut care a declarat că este suspect de coronavirus”
„La ora 12, într-o sală de ședințe, un om aflat într-o stare de detenție, a declarat că este suspect de coronavirus. Am suspendat absolut toate ședințele și vom realiza o dezinfecție a clădirii. Am evacuat aproximativ 70 de oameni. Doar sălile de lânga sala unde a fost acesta au fost închise, pentru că a avut un traseu restrâns.
Abia în momentul în care se confirmă trebuie să anunțăm DSP, iar nefiind confirmat, așteptăm rezultatele.
Gheorghe Vlădan, autorul masacrului de la Perla din martie 2012, când și-a împușcat mortal soția în salonul în care lucra, a omorât-o pe o colegă a femeii și a rănit alte șase persoane, a scăpat de închisoarea pe viață.
Andreea Apostol, avocata uneia dintre victime: „Cred că în 7 ani Vlădan ar putea cere eliberarea condiționată”
Prin contestație am arătat că, raportat la gravitatea fapte, care vine la 8 ani de la atacuri, cât și la conduita lui, trebuie să rămână la închisoarea pe viață.
În privința lui se aplică vechiul Cod penal și cred că în 7 ani ar putea cere eliberarea condiționată.
Pentru Georgiana Bendre este grea decizia, iar ea nu mai are liniștea conferită că un astfel de om violent va rămâne în spatele gratiilor
Carmen Uscatu, Dăruiește Viața: „Spitalul este un simbol, al frustrării noastre, dar măcar este un început. În România, boala vine la pachet cu multă umilință ”
Spitalul este un simbol, al frustrării noastre. Noi,cei care muncim și plătim impozite, nu beneficiem de nimic, ci doar de oameni care fură din banii noștri.
Noi cei care am rămas am decis să facem ceva, ca să nu rămâem frustrați.
Unui gând atât de imposibil la început i s-au alăturat peste 300.000 de oameni și peste 4.000 de companii. Fără ei nu am fi făcut nimic, iar cea de-a doua clădire nu ar fi fost nici ea pe listă.
Piedicile autorităților nu au fcut să ne arate decât că acest proiect contează și pentru ele, iar piedicile ne-au făcut să mergem înainte. Niciodată nu ne-am gândit să abandonăm, pentru că sprijinul oamenilor a apăsat greu pe umerii noștri. Acest spital va fi exact așa cum vor românii. Nu vrem să rămânem doar la construcție, ci vrem să integrăm întreg sistemul. Boala vine la pachet cu multă umilință.
Ne temem mereu, iar curajul este suma acestor temeri, și ne gândim că orice greșeală înseamnă un proiect pierdut.
Găsim greu specialiști, îi aducem din străinătate, aducem oameni care au mai făcut spitale și pentru care „merge și așa” nu există!