Aşa faci economie la energie electrică

  1. Când dormi sau pleci de acasă, scoate din priză televizorul, radioul, laptopul şi alte aparate de uz casnic. Nu lăsa în priză nici încărcătoarele de mobil, dacă nu sunt conectate la telefon. Vei face o economie de 7% la energia electrică.
  2. Nu aprinde lumina în toată casa, dacă foloseşti o singură cameră. Mai mult, formează- ţi reflexul să stingi becurile imediat ce ai părăsit încăperea. În felul acesta, factura se va reduce cu cel puţin 5%.
  3. Dacă te-ai hotărât să-ţi cumperi aparate electrocasnice (frigider, maşină de spălat, aspirator, cuptor cu microunde), verifică pe etichetă care este consumul lor. Orientează- te către produse economice, încadrate în clasa A sau chiar A+, pentru că acestea consumă mult mai puţin decât cele din clasele B, C sau D.
  4. Pune frigiderul cât mai departe de orice sursă de căldură şi dezgheaţă congelatorul frecvent, ca să eviţi consumul mare de energie. Dacă vei ţine cont de aceste sfaturi, factura va scădea cu 10%.
  5. Utilizează becuri cu fluorescenţă, în schimbul celor cu incandescenţă. Pentru aceeaşi lumină emisă, consumi de 5 ori mai puţin.

Aşa faci economie la căldură

  1. Aeriseşte elemenţii caloriferului în mod regulat. Aerul din circuitul de încălzire poate creşte factura cu 10%.
  2. Nu acoperi caloriferul cu perdele sau cu draperii, pentru că astfel se poate irosi 15% din căldură.
  3. Un alt truc este să pui o folie de aluminiu în spatele caloriferului, pentru că astfel căldura va fi difuzată în toată încăperea.
  4. Dacă ai centrală, programează termostatul la o temperatură de maximum 24 de grade. În acest mod, se poate obţine o reducere cu 7-15% a consumului termic. Când pleci de acasă, închide centrala.

Aşa faci economie la apă

  1. În timpul periajului dinţilor, nu lăsa apa să curgă în van.
  2. Când te speli, fă duş, nu baie, pentru că umplând cada vei consuma multă apă. În plus, spală-te cât mai repede, nu tândăli, pentru a face economie.
  3. Atunci când reglezi temperatura apei la duş, dă apa caldă mai încet, în loc să dublezi volumul la cea rece. Vei economisi, pentru că apa caldă este mai scumpă.
  4. Când speli vasele, umezeşte-le puţin şi închide apa când foloseşti detergentul şi buretele. Dă-i drumul doar când le clăteşti.
  5. Nu te apuca să speli la maşină dacă nu ai multe haine murdare. Aşteaptă să ai suficiente rufe cât să umpli capacitatea cuvei. Foloseşte detergent ecologic, pentru că acesta reduce cantitatea de apă pentru clătire.
  6. Înlocuieşte vasele de WC obişnuite cu unele cu un consum reglabil. Poţi reduce astfel cu până la 50% consumul de apă.

Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!

Urmărește-ne pe Google News