1. Taie ceapa fără lacrimi. Înainte de a tăia ceapa, pune-o în suc de lămâie. Acesta va neutraliza sulful, care produce lacrimi.
2. Economiseşte untul. Vei avea nevoie de o cantitate mult mai mică de unt pentru uns tava de prăjitură sau tartă, dacă o vei băga pentru câteva secunde în cuptorul cald, înainte de operaţiune.
3. Fierbe oul crăpat fără să curgă. Dacă oul este crăpat, înainte de a-l pune la fiert, înveleşte-l în folie de aluminiu. Nu va mai curge în apă.
4. Nu arunca merele încreţite. Le-ai lăsat cam mult în fructieră şi s-au veştejit? Nu le arunca! Scoate-le cotorul şi taie-le rondele, apoi înşiră-le pe o sfoară şi lasă-le la uscat. Vei avea nişte poame foarte bune.
5. Cafea superaromată. Pune 2-3 bucăţi de ciocolată sau o linguriţă de cacao peste cafeaua din filtru. Va avea o savoare deosebită.
6. Omletă pufoasă. Înainte de a bate ouăle pentru omletă, adaugă-le puţină apă minerală. Omleta se va face mai repede, va fi mai gustoasă şi mai pufoasă.
7. Reîmprospătează pâinea veche. Dacă vrei ca pâinea de o zi sau două să redevină proaspătă, înveleşte- o în hârtie absorbantă umedă şi încălzeşte-o 15 secunde la cuptorul cu microunde.
8. Cartofi prăjiţi crocanţi. Ţine cartofii curăţaţi şi tăiaţi 2-3 minute în apă rece ca gheaţa, apoi usucă- i bine şi pune-i la prăjit. Vor avea o crustă crocantă delicioasă.
9. Busuioc proaspăt. Se ştie că frunzele de busuioc pălesc foarte repede. Pune-le într-un pahar cu apă şi zahăr şi îşi vor recăpăta prospeţimea.
10. Tartă cu mere aromate. Pentru a spori savoarea unei tarte cu mere, adaugă peste fructe puţin ghimbir înainte de a le pune în aluat.
11. Îngheţată fără crustă albă. După ce ai terminat îngheţata făcută de tine, aplică o folie alimentară înainte de a pune capacul cutiei şi a o băga la congelator. Nu va mai forma o crustă albă, care e inestetică.
12. Înlătură surplusul de sare. Dacă ţi-a ieşit mâncarea prea sărată, adaugă o felie de cartof crud. Acesta va absorbi surplusul de sare.
13. Vinete fără gust amar. Pentru a elimina gustul amar al vinetelor, taie-le felii şi presară-le cu sare. Lasă-le aşa 15 minute şi apoi găteşte-le.
14. Orez care nu se lipeşte. Dacă vrei ca pilaful tău să nu aibă boabele lipite, adaugă o felie de lămâie la fiert. Îi va spori şi savoarea şi va împiedica boabele de orez să se lipească.
15. Salată fragedă pentru mai mult timp. După ce ai cumpărat salata verde, înveleşte- o în ziar înainte de a o băga în cutia de legume, la rece. Astfel, umiditatea va fi absorbită şi salata va ţine mai mult.

 
 

Urmărește-ne pe Google News