2. Nu băga verdeaţa în frigider decât dacă o foloseşti în maximum două zile. Altfel, spal-o bine, usuc-o, pune- o în pungi sigilate şi bag-o în congelator. Nu numai că se păstrează proaspătă aşa, dar, fiind îngheţată, îţi va fi mai uşor s-o mărunţeşti, iar de decongelat se va decongela imediat ce ajunge în tigaia încinsă ori în apa clocotită.
3. O frunză de dafin strecurată în recipientul cu făină, orez sau paste ţine departe moliile de bucătărie (acele molii care depun ouă în alimente şi te trezeşti că în punga de orez colcăie larve…).
4. Brânza nu se va usca, dacă o acoperi cu unt sau margarină.
5. Caşcavalul uscat redevine moale după ce-l ţii câteva ore în lapte.
6. Ridichile, tulpinile de ţelină sau morcovii care s-au înmuiat se introduc într-un bol cu apă rece ca gheaţa, împreună cu o felie de cartof crud. Vei vedea, legumele vor redeveni crocante în scurt timp!
7. Bananele se strică mai greu dacă stau ciorchine, aşa că nu le separa până nu le mănânci.
8. Pune câteva boabe de orez în solniţă. Vor absorbi umezeala care face uneori ca sarea să se adune în cocoloaşe.
9. Când găseşti unt la promoţie, ia-ţi mai mult şi stochează-l în congelator – rezistă până la 6 luni fără a-şi pierde calităţile! Ideal este să-l bagi în caserole etanşe, ca să nu ia mirosul altor alimente din congelator.
10. Brânza de vaci şi smântâna vor ţine mai mult în ambalajul original, sigilat, dacă întorci recipientul cu fundul în sus, în fridiger. Astfel, se creează un vid care inhibă înmulţirea bacteriilor ce provoacă apariţia mucegaiului.
11. Mierea cristalizată redevine fluidă dacă o bagi în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde sau o încălzeşti la bainmarie, aşadar, n-o arunca dacă vezi că s-a întărit în borcan. În caz că nu ştiai: mierea e singurul aliment care nu se strică niciodată!
12. Ai fiert mai multe paste decât aveai nevoie? Pune ce-ţi prisoseşte într-o pungă de plastic, sigileaz-o şi bag-o în frigider. Astfel, nu se vor întări, iar dacă peste câteva zile ţi-e poftă iar de paste, e suficient să le arunci pentru câteva secunde în apă clocotită, ca să se rehidrateze.
13. Zahărul brun s-a adunat cocoloaşe şi s-a întărit? Bagă- l la microunde pentru 30 de secunde şi ai scăpat de problemă!
14. Ca să nu strici o lămâie întreagă pentru câteva picături – atunci când ai nevoie să acreşti un ceai, de exemplu -, în loc să tai lămâia în două, înţeap- o cu o ţepuşă metalică sau cu o scobitoare şi stoarce-o prin orificiul făcut.
15. Nu arunca pâinea uscată, transform- o în pesmet! În felul acesta, nu vei mai da bani pe pesmet din comerţ când vrei să faci şniţele sau caşcaval pané.