„Ar fi ceva interesant de văzut. Vă spun asta! Rusia, dacă asculți, sper că vei reuși să găsești cele 30.000 de e-mailuri care lipsesc”, a afirmat Donald Trump, făcând referire la e-mailurile care lipsesc de pe serverul personal pe care Hillary Clinton l-a folosit în timpul mandatului de secretar de stat, relatează politico.com. De astfel, serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat a devenit subiectul unei anchete FBI, însă agenţii serviciului de securitate au concluzionat că Hillary Clinton nu ar trebui să fie pusă sub acuzare pentru scăparea ei.
Totodată, republicanul a afirmat că teoria democraților, potrivit căreia hackerii ruși au spart conturilor unor lideri ai Partidului Democrat pentru a crește șansele miliardarului în fața lui Hillary Clinton. Mesajele dintre oficialii democrați au fost publicate pe site-ul Wikileaks chiar înaintea Convenției democrate și au scos la iveală faptul că Hillary Clinton ar fi fost favorizată în fața lui Bernie Sanders. Scurgerea de informații a dus la demisia președintei Partidului Democrat.
„Este atât de aberant, este cu adevărat ridicol. Dacă aş fi sincer, mi-aş dori să am o asemenea putere. Aş iubi să am atâta putere”, a mai declarat Donald Trump.
Anterior, preşedintele Barack Obama a precizat că nu exclude posibilitatea ca Rusia să încerce să influenţeze alegerile prezidenţiale americane în favoarea candidatului republican Donald Trump. Obama precizează că FBI continuă investigaţiile cu privire la scurgerea e-mailurilor, în contextul în care Rusia a negat orice implicare. Totodată, The New York Times a scris miercuri că agenţiile americane de informaţii sunt „puternic convinse” că guvernul rus se află în spatele scurgerilor de e-mailuri. Serviciile americane de informații nu știu însă dacă publicarea e-mailurilor este o operaţiune care are ca scop influențarea alegerilor prezidențiale.