Alexandru Rafila a spus că sâmbătă şi duminică au fost carantinate 16.000 de persoane și că de aceea se așteaptă ore întregi la frontieră. „Au fost 16.000 de persoane carantinate între 18 şi 19 decembrie. Totuşi, sunt extrem de mulţi, lucrul acesta îngreunează activitatea în punctele de frontieră”, a afirmat el, potrivit news.ro.

Și a continuat, făcând referire inclusiv la situația de la punctele de frontieră din vestul țării, unde medicii DSP sunt „scuipați și jigniți”, potrivit declarației făcute de șeful DSP Arad pentru Libertatea.

„Trebuie să le mulţumesc tuturor colegilor de la Direcţiile de Sănătate Publică, mai ales cele din vestul ţării şi de pe Aeroportul Otopeni. Fac eforturi extrem de mari şi pentru că sunt aşa multe persoane care fie nu sunt vaccinate, fie nu sunt testate la intrarea în ţară, lucrul ăsta îngreunează foarte mult traficul şi intrarea pe teritoriul naţional şi generează foarte multe decizii de intrare în carantină”, a afirmat el.

Alexandru Rafila le-a transmis apoi un mesaj celor care se comportă necivilizat la adresa medicilor de la DSP care controlează oamenii care vin în România prin punctele de frontieră.

Faptul că mulţi dintre colegii noştri sunt supuşi unei foarte mari presiuni, mă refer la colegii de la DSP care acţionează în punctele de trecere a frontierei, trebuie să înceteze. Ei nu fac altceva decât să încerce să protejeze siguranţa cetăţenilor acestei ţări, îşi fac datoria.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila:

El a menţionat că este nevoie de solidaritate şi responsabilitate în acest moment. „Înţeleg nerăbdarea şi nervozitatea unora, dar nu aveau altceva de făcut decât să se vaccineze sau să se testeze ca să nu aibă probleme la intrarea în România. Lucrul acesta îl fac atunci când merg în ţările din vestul Europei, dar în mod paradoxal, nu îl fac atunci când se întorc acasă, nu este în regulă şi cred că trebuie să fim toţi solidari şi responsabili în acest moment”, a mai spus Rafila.

Afirmațiile ministrului sănătății vin în contextul în care directorul DSP Arad, Horea Timiș, a declarat duminică, 19 decembrie, că angajații Direcției de Sănătate Publică sunt „scuipați și înjurați” de către cei care intră în carantină pentru că nu sunt vaccinați.

„Cel mai demoralizator aspect pentru un medic sau pentru un cadru medical este că sunt scuipați și înjurați de către cetățenii care sunt carantinați. Încontinuu trebuie să stăm cu jandarmii la ușa centrului de triaj din vamă”, a spus șeful DSP Arad pentru Libertatea.

Urmărește-ne pe Google News