Totuși, există o plajă largă de locuri de muncă pentru artiști și oamenii creativi, acestea având un salariu decent – trebuie doar să știi unde să arunci un ochi!
Aruncând o privire pe siteul Departamentului de Muncă al SUA – Rețeaua Ocupațiilor Informaționale (O*Net), se poate constata că mai toate job-urile bine plătite sunt din domeniul artistic. O*Net definește ocupațiile artistice ca locuri de muncă care ”implică frecvent munca cu forme, proiecte și modele. De multe ori aceste locuri de muncă au nevoie de exprimarea personală și munca poate fi făcută fără a urma reguli clare, scrie Bussiness Insider.
Mai jos puteți citi 11 locuri de muncă din SUA, cu salarii mai mari de 55.000 de dolari pe an, dedicate persoanelor creative.
Editori – Editorii plănuiesc, coordonează sau editează conținutul materialului destinat publicării. Salariu mediu anual: 57.000 de dolari. Creșterea de locuri de muncă până în 2026: de la -1% până la 1%.
Artiști de machiaj (Makeup Artist) – Aceștia aplică machiaj pe fețele câtăreților, prezentatorilor și actorilor pentru a-i ajuta să elimine anumite defecte naturale sau îi facă să intre mai bine în rol. Salariu mediu anual: 60.970 de dolari. Creștere a locurile de muncă până în 2026: 10% până la 14%.
Editori de film și conținut video – Ei au sarcina de a edita imaginile video ale unui film, video sau alte forme de media. Salariul mediu anual : 62.760 de dolari. Creșterea de locuri de muncă până în 2026: 15%.
Arhitecți de peisaje – Trebuie să plănuiască și să amenajeze bucăți de teren pentru construcția de parcuri și alte facilități recreaționale. Salariul mediu adunual: 63:480 de dolari. Creșterea de locuri de muncă până în 2026: 5% – 9%.
Profesori de limbi străine și literatură – Profesorii de limbi străine și literatură predau limbi și literatură în alte limbi față de engleză. Salariu anual 63.500. Creșterea de locuri de muncă până în 2026: 10% – 14%.
Designeri de modă – Ei au sarcina de a arăta clienților cum să se îmbrace și ce accesorii vestimetare să aleagă. Salariul mediu anual: 65.175 de dolari. Creșterea de locuri de muncă până în 2026: 2% – 4%.
Artiști de multimedia și animatori – Au sarcina de a compune efecte speciale, animații sau alte imagini vizuale folosind filme, video-uri, computere sau alte untelete electronice. Salariul mediu anual: 65.300 de dolari. Creșterea de locuri de muncă până în 2026. 5% până la 9%.
Designeri de produse comerciale și industriale – Ei trebuie să creeze aspectul unor produse precum mașinile, prizelor sau jucăriilor de copii. Salariu mediu anual: 67.970 de dolari. Creșterea de locuri de muncă până în 2026: 2% – 4%.
Profesori de artă, dramă și de muzică – Trebuie să predea artele fine și artele aplicate, precum pictura și sculptura sau desinul. salariu mediu anual: 68.650 de dolari. Creșterea de locuri de muncă până în 2026: 10% – 14%.
Scriitori de materiale tehnice – Ei trebuie să scrie manualul de folosire a unui echipament, de întreținere a acestuia și să furnizeze detalii despre cum se operează. Salariul mediu anual: 69.850 de dolari. Creșterea de locuri de muncă până în 2026: 10% – 14%.
Directori de artă – Trebuie să formleze conceptele de desing și prezentările pentru mediile de comunicare, precum televizarea, reclama și reclamele tipărite în ziar. Salariu mediu anual: 89.820 de dolari. Creșterea de locuri de muncă până în 2026: 5% – 9%.
Românii care vor să lucreze în SUA au inițiat o petiție pentru ridicarea vizelor
Oamenii de afaceri români vor să strângă un milion de semnături printr-o petiție online care să convingă Congresul American să ridice vizele pentru România.
Afaceriștii sunt reuniți în organizația neguvernamentală Romanian-American Business Council (RABC), cu sediul central la New York.
Petiția a fost lansată cu prilejul inaugurării filialei RABC România, organizație care va fi condusă de Marius Pandel, Managing Partner al Christian Tour. Campania de strângere de semnături se înscrie în demersurile derulate de organizația neguvernamentală în vederea acceptării României în Programul Visa Waiver (VWP), inclusiv prin acțiuni de lobby pe lângă congresmani americani.
Dacă vom intra în programul Visa Waiver, alături celelalte 37 de țări care fac deja parte, ni se vor deschide noi premise de dezvoltare bilaterală între Statele Unite și noi.
„Sperăm ca până pe 20 mai, când vom organiza Festivalul Românesc de pe celebrul Bulevard Broadway din New York, să adunăm peste un milion de semnături, care credem că nu vor fi ignorate de Congresul American”, a declarat Ștefan Minovici, președintele fondator RABC New York.
În acest moment, România are o rată de refuz a vizelor pentru SUA de peste zece procente, iar condiția principală pentru ca o țară să scape de vize este ca în ultimul an cel mult 3% din solicitările de viză să fi fost refuzate.
„Parteneriatul româno-american ar trebui să însemne nu doar o colaborare pe plan militar ca urmare a faptului că România face parte din Alianța Nord-Atlantică, ci și acceptarea țării noastre în Programul Visa Waiver. De aceea, vom face toate demersurile necesare pentru ca factorii decidenți din SUA să adopte un amendament prin care românii să poată călători în această țară în scopuri turistice sau de afaceri pe o perioadă de 90 de zile fără a fi nevoiţi să obţină o viză, exact așa cum a decis și Canada anul trecut”, a declarat Marius Pandel.
În timpul mandatului președintelui Barack Obama, s-a ridicat problema privind creșterea pragului de 3% la un procent mai mare pentru a fi mai ușor pentru statele care îndeplinesc nivelul maxim al ratei de refuz să intre în Visa Waiver, lege care trebuie să treacă de Congres.
Pe de altă parte, RABC susține un candidat propriu la postul de ambasador al Statelor Unite în România, ca succesor al Excelenței sale, Domnul Hans Klemm. Propunerea organizației este Tiberius Vădan, un om de afaceri american născut în România, la Deva, în 1973, absolvent al Universităţii Georgetown din Washington D.C. şi Belmont din Nashville, Tennessee.
Reprezentanții RABC îi invită pe toți românii să intre pe site-ul https://rabcus.org/visa-waiver.html și să semneze această petiție.
VIDEO EXCLUSIV/ Andreea Bănică are mari așteptări de la fiica ei. „Clar că va citi mai mult ca mine”