În timpul sarcinii, pe lângă burtica ce se rotunjește progresiv, corpul viitoarei mămici suferă și alte schimbări. Și părul, unul din atributele cochetăriei feminine, nu face rabat. Înainte de naștere devine parcă pe zi ce trece tot mai bogat și mai strălucitor. Și crește mai repede. De ce? Pentru că hormonii de sarcină – printre care și estrogenul – au un impact puternic și benefic, un efect de boost și îndesire asupra firului de păr, pe care îl fac mai puternic.

„Când ești însărcinată și după ce ai născut, schimbările nivelului de estrogen și progesteron sunt responsabile pentru majoritatea simptomelor pe care le ai, fie că sunt legate de piele, de păr sau pur și simplu de dispoziția ta generală. Aceste schimbări le afectează în mod diferit pe proaspetele mamici, iar calea cea mai bună este să le înțelegi și să le accepți, apoi să te documentezi, să cauți informații și să găseși soluțiile care îți sunt la îndemână”, ne sfătuiește dr Piraccini, medic dermatolog la Universitatea din Bologna, Italia.

Trebuie să uiți de coafor în timpul sarcinii. FALS.

Nu este nevoie să îți modifici rutina de frumusețe cât ești gravidă. Însă este bine să îți urmezi instinctele și să rămâi fidelă obiceiurilor tale. Să te consulți cu stilistul tău și să nu te ferești să faci schimbări de look dacă asta îți dorești.

După ce ai născut începi să ”chelești”. ADEVĂRAT.

După naștere, toate tinerele mame se confruntă cu o cădere masivă a părului, mai ales în primele două luni. Și acest fenomen e strâns legat de același hormon – estrogenul. Dr. Piraccini explică: “Activitatea hormonală crescută din timpul sarcinii face ca mai multe fire de păr să se găsească în faza activă de creștere decât în mod normal și, ca urmare a acestui fapt, căderea părului să fie mult diminuată. La șase săptămâni după naștere, rata de creștere a părului scade, iar căderea părului se intensifică și devine vizibilă. Subțierea părului este o problemă uzuală pentru mame la aproximativ 3-4 luni după naștere și poate să dureze până la un an. Ca o consecință, mai mulți fuliculi se găsesc în faza de cădere, aproximativ 25-35%. În plus față de schimbările hormonale, starea generală de sănătate, regimul alimentar și mediul înconjurător afectează starea părului și modul lui de creștere”.

Dupa sarcină părul își poate schimba textura și tiplologia. ADEVĂRAT.

Este o schimbare destul de discretă, care se vede însă destul de ușor la blonde. Unora li se închide părul la culoare, altora li se întind buclele.

Citește și: Sarcina toxică. Simptome, riscuri și tratament

 
 

Urmărește-ne pe Google News