Finanțarea acordată persoanelor juridice acoperă instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă. O instituţie solicitantă poate depune, în cadrul unei sesiuni de finanţare, o singură cerere de finanţare. Localitățile, instituţiile publice şi unităţile de cult vor putea depune dosarele de finanţare la registratura sediului AFM până la mijlocul lunii noiembrie (14 noiembrie).

Entitățile mai sus menționate au dreptul să ceară finanțare pentru mai multe imobile/obiective în cadrul aceleiaşi cereri de finanţare, însă cuantumul acesteia nu poate depăşi două milioane de lei pentru instituţiile publice, respectiv 500.000 lei pentru unităţile de cult.

De asemenea, se acordă finanţare de maximum 500.000 de lei pentru unităţile administrativ-teritoriale cu un număr de locuitori mai mic de 3.000 şi de cel mult un milion de lei pentru unităţile administrativ-teritoriale cu un număr de locuitori cuprins între 3.000 şi 20.000.

Localitățile care au un număr de locuitori cuprins între 20.000 şi 50.000 pot primi până la două milioane lei finanţare, cele cu un număr de locuitori cuprins între 50.000 şi 100.000, de până la trei milioane de lei şi, nu în ultimul rând, unităţile administrativ-teritoriale cu un număr de locuitori mai mare de 100.000 ar putea accesa de la Fondul pentru Mediu maximum patru milioane de lei.

Finanţarea acordată persoanelor juridice va acoperi proiecte de instalare a sistemelor care utilizează energie solară şi energie geotermală, la fel ca în cazul persoanelor fizice, dar şi sisteme care folosesc drept combustibil gaz de fermentare a deşeurilor, a nămolurilor din instalaţiile de epurare a apelor uzate, biogaz sau centrale termice pe baza de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Bugetul total alocat pentru programul destinat persoanelor fizice este de 34 milioane de lei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News