Așa cum era de așteptat, femeile au răspuns primele prezent la acest târg care se desfășoară în acest weekend. Unele dintre ele și-au adus și partenerii, spre disperarea acestora sau poate nu. Pălării, ceasuri, papioane, bijuterii, parfumuri, dulciuri și mai ales haine toate aveau la bază idea de artizanat.

Papioane din lemn

Papionul eco

Cum la modă este și să fii eco, unele dintre cadourile originale de la târgul creatorilor români au fost papioanele din parchet. Nu, nu este nicio greșeală, papioanele create de Alexandru Bucur și Gigi Vasilache sunt concepute din resturi de parchet, scump e adevărat. “Acesta resturi sunt prelucrate, curățate, tăiate, prelucrate, lustruite până când iau forma unui papion. Cam zece ore de muncă artizanală necesită fiecare dintre acest obiect”, ne mărturisește Alexandru Bucur.

Alexandru Bucur și papioanele sale din lemn, foto Vlad Chirea

Lemnul este înșoțit de material textil care transforma piesa într-una plină de seriozitate și inovație și care permite să fie prinsă ca orice papion obișnuit.

Afacerea a început în anul 2014, iar cei doi creatori se arată mulțumiți de afacerea lor. Prețurile nu sunt exorbitante, în jur de 100 de lei. Unul dintre cele mai căutate modele este cel din lemn din tec, costă 120 de lei. Cele mai scumpe, sunt cele care paipoane brodate, cam 160 de lei.

foto: Vlad Chirea

Fiind un târg unde femeile au predominat, pe la standul celor doi creatori, tot reprezentantele sexului frumos s-au înghesuit pentru a-și cumpăra o astfel de piesă sau pentru a le da indicii partenerilor să le cumpere un astfel de obiect de artizanat.

Preșul haină de 1.100 lei

Bijuteriile și hainele au atras și ele toată atenția vizitoarelor. Așa cum era de așteptat! Tehnotradiția a atras ochii curioși ai femeilor. Este vorba de numele unei haine, gen palton, care se asemeană cu un covor traditional. 1.100 de lei costă un astfel de obiect de vestimentație.

Bluzele din lână și nu numai au fost cele mai atent studiate de femeile care au venit la târg.

Bijuteriile costau în medie între 200 și 500 de lei, iar bărbații care își însoțeau partenerele se fereau să treacă pe la aceste standuri și păreau că au văzut altceva mai interesant la dulciuri.

Pălăriile din lână

Oricum, standul Cosminei Niculescu le-a făcut pe cele mai cochete doamne și domnișoare să încerce o pălărie, iar partenerii au trebuit să le facă fotografii. Realizate din lână din blană de iepure sau lână de oaie, pălăriile creatoarei sunt elegante în primul rând.

Cosmina Niculescu și pălăriile sale originale, foto: Vlad Chirea

“Româncele care cumpără pălării sunt curajoase, sunt niște adevărate regine”, spune aceasta. Și nu este doar o laudă, femeile erau atrase de creațiile sale, fie că era vorba de o pălărie elegantă tradițională (540 de lei), fie una mică în stil saxon (de la 120 de lei) sau una de tip jocheu (320 de lei) toate erau măcar probate de vizitoatele.

foto: Vlad Chirea

Fiecare designer a pregătit ceva special , iar curioșii care trec pragul în schimbul unei taxe de 10 de lei au ce vedea, pentru că evenimentul găzduiește 85 de participanți.  „Obiectele create de designerii selectați aduc ceva nou – fie că e materialul, conceptul, tehnica sau utilizarea. Asta le face cadouri de Crăciun perfecte, pentru că devin o experiență, iar experiențele sunt cel mai bun cadou din lume” spune Dan Pierșinaru, fondatorul conceptului Marché de Noël ajuns în acest an la a opta ediție.

 
 

Urmărește-ne pe Google News