Conform datelor furnizate de Comisia Naţională de Prognoză, cele mai mari lefuri le-au avut, ca şi în anii trecuţi, tot bucureştenii. Aceştia şi-au umplut buzunarele cu aproximativ 1.700 de lei în fiecare lună. Pe poziţiile doi şi trei în topul salariilor din ţară, se situează ilfovenii, cu aproximativ 1.500 de lei, şi constănţenii, cu 1.300 de lei. Specialiştii spun că Bucureştiul şi Ilfovul au fost întotdeauna în top, pentru că media salarială de aici este ridicată de lefurile mari ale managerilor şi ale străinilor angajaţi în sediile centrale ale mai multor companii.

Veniturile prahovenilor vor avea cea mai mare creştere

Cele mai mici salarii rămân în judeţele Bihor, Călăraşi sau Harghita, unde remuneraţiile medii nu au depăşit, anul trecut, 900 de lei pe lună. Specialiştii spun că diferenţele de salarii dintre regiunile ţării sunt date de prezenţa sau absenţa companiilor care contribuie la dezvoltarea economică în aceste zone.

Pentru acest an, specialiştii de la Comisia Naţională de Prognoză se aşteaptă ca Bucureştiul să rămână în continuare în fruntea clasamentului, deşi cea mai mare creştere a salariilor, de peste 13 procente, se va semnala în Prahova, datorită prezenţei companiilor din energie şi din transporturi. Cea mai mică majorare, de 8 %, fi la Buzău.

Din luna iulie, militarii îşi primesc sporurile

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a afirmat, luni seara, la încheierea dezbaterii moţiunii simple depuse de opoziţie pe tema Armatei, că reluarea plăţilor sporurilor militarilor va avea loc din iulie.“Acele sporuri au fost amânate şi vă spun că începând cu luna iulie, le vom plăti, ca să staţi liniştiţi”, a afirmat Stănişoară.

Citiţi mâine o amplă anchetă realizată de reporterii Libertăţii în mai multe oraşe din ţară privind salariile din cele mai cunoscute domenii de activitate

 
 

Urmărește-ne pe Google News