„74% dintre notele contestate s-au finalizat cu diferențe mai mici de 0,5 puncte. (…) Pentru diferențe între 0,5 puncte și un punct, am avut 3.218 note schimbate (15%). Au fost 166 de note schimbate cu diferențe între unu și două puncte și am avut, ne vom apleca cu maximă atenție asupra acestor 17 situații, în care la contestații notele au fost schimbate cu mai mult de două puncte”, a precizat ministrul educației în conferința de presă în care a prezentat concluziile privind rezultatele finale ale Evaluării Naționale.
Dintre cele 17 note, 16 au fost schimbate cu mai mult de două puncte la limba română și una, la matematică.
Cîmpeanu a precizat, în acest context, că cele 17 lucrări vor fi corectate din nou, pentru a treia oară.
Sunt pe drum spre București pentru fi corectate încă o dată, a treia oară, și pentru a se vedea care sunt acei profesori care au generat aceste diferențe mai mari de două puncte. Vom cunoaște acei colegi.
Sorin Cîmpeanu, ministrul educației:
Totodată, vor fi analizate și cazurile în care au existat diferențe de evaluare la subiectele grilă, situații pe care Sorin Cîmpeanu le califică drept „inadmisibile”.
„Vom cunoaște toți acei colegi. Vom lua măsurile în conformitate cu cadrul legal existent. Pe viitor, vom dori să avem mai multe pârgii la nivel de lege. Legea care va implementa proiectul România Educată va avea mai multe pârghii și mai multe mecanisme în cazul în care vom avea astfel de situații”, a adăugat Cîmpeanu.
Notele afișate după soluționarea contestațiilor sunt definitive.