Ultima victimă este Marco Grillo, în vârstă de 83 de ani, din Lakeland, care a fost „plutind sub apa din spatele locuinţei sale”, vineri, după ce a plecat cu o seară înainte, a informat Biroul Şerifului din Polk. Bărbatul suferea de boala Alzheimer în stadiu avansat și de o boală de inimă.

Orice decese din urma furtunii ar fi putut fi, probabil, prevenite dacă rezidenţii ar fi ţinut cont de avertismente, a spus guvernatorul Ron DeSantis.

„Am avut decese din cauza interacţiunii cu liniile electrice căzute şi a apei. Vedem pericole care încă există. Aşa că vă rugăm să fiţi atenţi. Nu vă băgaţi în apele de la inundaţii. Aveţi grijă cum folosiţi scările. Folosiţi generatoarele în mod corespunzător – asiguraţi-vă că sunt în afara casei dvs”, a tranmis DeSantis vineri, în timpul unei conferinţe de presă la Sankt Petersburg.

Bilanţul morţilor în urma uraganului Milton, pe comitate, este următorul: comitatul St. Lucie: 6, Pinellas: 2, Volusia: 4, Citrus: 1, Hillsborough: 1, Polk: 2, Orange: 1.

Aproximativ 1,9 milioane de clienţi nu au electricitate în Florida după trecerea uraganului Milton potrivit PowerOutage.us, cele mai afectate fiind zonele de coastă, unde uraganul a atins uscatul.

Totodată, decizia oficialilor de a deversa mai multă apă din bazinul Medard într-un râu din apropiere din Valrico, care este deja inundat în urma uraganului Milton, pentru a preveni ruperea barajului, îi revoltă pe locuitorii din zonă, care au fost îndemnaţi să plece, deoarece nivelul în creştere al apei le ameninţa casele.

Milton a atins coasta de vest a Floridei miercuri, în jurul orei locale 20:30 (joi, 3.30, ora României) ca uragan de categoria 3.

Urmărește-ne pe Google News