Asta înseamnă, potrivit autorităților, un procent de 67,5% din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru prima etapă a campaniei de imunizare, care a început pe 27 decembrie 2020.
Din dozele planificate a fi livrate în perioada ianuarie-martie, organismului condus de medicul Valeriu Gheorghiță menționează că vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi și doza de rapel.
Persoanele eligibile sunt, conform specialiștilor, cele care nu au trecut recent prin infecția cu SARS-CoV-2, nu au contraindicații de natură medicală și nu se află în izolare.
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 estimează ca procentul persoanelor vaccinate în prima etapă să atingă aproape 85%.
„Vaccinarea persoanelor din prima etapă continuă, iar până la 31 ianuarie, sunt deja programate la vaccinare 42.765 de persoane, ceea ce înseamnă că până la finalul acestei luni, 211.470 de persoane ar putea fi vaccinate, adică 84,6% din totalul estimat”, se menționează în comunicat.
Începând de vineri, 15 ianuarie, odată cu declanșarea activităților de vaccinare pentru populația aflată în Etapa a II-a, care se derulează în același timp cu imunizarea persoanelor din Etapa I, în România sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare.
Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Totodată, persoanele internate în cele 1.884 de centre medico-sociale și rezidențiale de la nivel național vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro