”Mi se pare un lucru foarte bun. Dacă citim cu atenție Constituția și legile vedem că Ministerul Public își desfășoară activitatea sub ochiul ministrului Justiției, ceea ce este un lucru bun și chiar mă aștept de la domnul Tudorel Toader să sprijine Ministerul Public și pe procurorul șef DNA, procurorul șef DIICOT, să își îndeplinească mai bine misiunile”, a spus șeful statului.

El a menționat că este în fișa postului ministrului să facă această monitorizare a șefilor din instituții.

”Evident că, dacă lucrează împreună în ceea ce am nimit cooperare loială, Ministerul Justiției cu Ministerul Public, lucrurile pot merge numai înspre bine, altfel decât la începutul anului, când ministerul Justiției și Ministerul Public au avut, ca să mă exprim așa, poziții divergente în privința orsdonanței 13, cum ne amintim cu toții”, a precizat Iohannis.

Șeful statului a spus că nu a văzut derapaje ale procurorilor DNA. ”Dacă ministrul Justiției dorește să monitorizeze, are tot dreptul să o facă”, a spus Klaus Iohannis.

”Sunt foarte muilțumit de activitatea DNA, Am spus-o de multe ori și îmi place să repet. Ministerul Public, inclusiv DNA își fac foarte bine treaba”, a spus în final președintele României.

Reacția președintelui Iohannis vine după ce Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat miercuri rezultatul evaluării activităţii Ministerului Public şi DNA, într-o conferință de presă.

Ministrul a anunțat că DNA a avut acțiuni „cel puțin exagerate” și că Parchetul General a pus presiune pe Guvern. Cu toate acestea, Tudorel Toader a anunțat că șefii celor două parchete nu vor fi revocați din funcție.

Minitrul Justiției, Tudorel Toader, a spus că „DNA și-a arogat o competență ce poate conduce la un blocaj constituțional”, în timp ce „Ministerul Public a creat o presiune asupra membrilor Guvernului, care afectează buna funcționare a Guvernului”. În plus, acesta a spus că acțiunile DNA au fost „cel puțin exagerate”, lucru ce a dat naștere unor derapaje constituționale.

 
 

Urmărește-ne pe Google News