Poliția de Frontieră din județul Caraș Severin au declanșat o acțiune în vederea combaterii migrației ilegale. În apropierea localității de frontieră Varni, polițiștii au descoperit un grup format din 18 cetățeni străini. Cei 9 bărbați, patru femei și cinci copii nu și-au putut justifica prezența în zonă, așa că au fost duși la audieri pentru cercetări.

18 migranți irakieni au fost prinși în Caraș-Severin. Voiau să ajungă în Occident

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că migranții sunt cetățeni din Irak. Adulții au vârste cuprinse între 19 și 40 de ani, iar copiii între 2 şi 6 ani. Migranții au spus că au trecut ilegal frontiera din Serbia și aveau de gând să tranziteze România, ca mai apoi să ajungă într-un stat din vestul Europei, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, polițiștii de frontieră vor lua legătura cu autoritățile din Serbia pentru a cerceta în comun evenimentul și pentru a pune în aplicare acordul de readmisie.

Urmărește-ne pe Google News