Astăzi vor fi anunțate numele procurorilor, însă lista mai poate fi completată în cazul în care unii dinte candidați au trimis dosarele prin poștă.

„Ieri (luni, n.r), la 24:00 erau înregistrate, pentru Parchetul General, 8 candidaturi, pentru procuror-şef DNA 5 candidaturi şi pentru procuror-şef DIICOT 5 candidaturi. Azi noapte, după verificarea preliminară a conformităţii dosarelor de candidatură, am constatat că toate candidaturile depuse îndeplineau condiţiile legale. Astăzi (marţi, n.r.) mai facem o verificare a acestor dosare şi apoi vom anunţa lista”, a declarat Cătălin Predoiu, la sediul Ministerului Justiţiei, conform Mediafax.

Cătălin Predoiu a explicat că este posibil ca unii dintre candidați să-și fi trimis dosarele prin poștă. În cazul în acestea au data poștei de luni, iar plicurile sosesc în zilele următoare, este posibil ca lista să fie completată.

Cine sunt candidații înscriși pentru șefia Parchetelor

Ministerul Justiției a făcut publică lista candidaților care s-au înscris pentru șefia DIICOT, DNA și a PÎCCJ.

Potrivit Ministerului Justiției, fiecare candidat care susține interviul va avea la dispoziție 30 de minute pentru a-și susține proiectul și alte 60 de minute pentru întrebări și răspunsuri.

Urmărește-ne pe Google News