Atenție, informații și imagini care vă pot afecta emoțional!

„În 15 cazuri au intervenit paramedicii, iar pentru trei persoane a fost chemat un medic specialist”, a declarat purtătorul de cuvânt al Operei de Stat din Stuttgart, Sebastian Ebling.

Potrivit coregrafei spectacolului, „Sancta” prezintă în mod „radical” corpurile feminine și încorporează cascadorii dureroase. El prezintă scene de dragoste între femei „cu o claritate provocatoare”, în timp ce „ridiculizează ritualurile creștine și denunță opresiunea sexuală”.

„Explorarea granițelor și depășirea lor a fost întotdeauna o sarcină centrală a artei”, a transmis Viktor Schoner, directorul operei din capitala landului german Baden-Württemberg.

Opera avertizase anterior că spectacolul arată acte sexuale explicit și reprezentări ale violenței sexuale. Însă mai pot fi văzute sânge real, piercinguri și chiar o artistă cu o rană adevărată. Se folosesc și efecte stroboscopice, dar și tămâie.

Astfel că opera recomandă spectacolul publicului care „caută cu îndrăzneală noi experiențe”. Pe lângă utilizarea unor „mijloace teatrale”, arta spectacolului este „nu falsă, ci reală”. De asemenea, se avertizează în legătură cu noi traume pentru persoanele care au fost expuse anterior. 

„Nu se schimbă nimic”

În ciuda incidentelor, opera a anunțat că nimic nu se va schimba în ceea ce privește cele cinci reprezentanții Sancta planificate”.

Urmărește-ne pe Google News