Cele 19 persoane care au murit ar face parte, de asemenea, din cartelul local. Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de luni, 21 octombrie, la 11 kilometri de Culiacan.  Conform Ministerului, mai bine de 30 de bărbați înarmați au deschis focul asupra militarilor. 

În plus, se pare că unii dintre presupușii indivizi care aveau arme asupra lor au fugit de la locul conflictului armat, după ce agenții federali au ripostat.

Bărbatul care a ajuns în custodia oamenilor legii din Mexic a fost identificat drept Edwin Antonio „N” și a fost prezentat drept un lider local al cartelului Sinaloa, condus de Ismael „El Mayo” Zambada.

Potrivit unui document din 22 octombrie, din registrul național al persoanelor reținute din Mexic, obținut de sursa citată, Edwin Antonio Rubio Lopez a fost arestat de militari în Sinaloa.

În plus, șapte mașini și în jur de 30 de arme de foc, inclusiv mitraliere, muniție, veste și căști de tip militar, au fost confiscate.

Conflictele au luat amploare, după arestarea liderului cartelului Sinaloa. Ismael Zambada a fost reținut de autoritățile americane, după ce ar fi fost răpit de un membru de rang înalt al Los Chapitos și dus cu avionul în SUA.

Zambada ar avea în jur de 70 de ani.

Urmărește-ne pe Google News