Supă de legume cu perişoare

Ingrediente: 2 cartofi, 3 morcovi, o ceapă, un ardei gras, o felie de ţelină, două linguri ulei; pentru perişoare: 250 g piept de pui, două ouă, o lingură orez, sare, piper; pentru servit– pătrunjel, smântână

Preparare: se curăţă legumele, se spală și se taie bucăţi. Ceapa se curăță de coajă și se lasă întreagă. Toate se pun la fiert când clocoteşte apa, se adaugă puțină sare şi se lasă să fiarbă, la foc mic, cu capac, până când legumele sunt pătrunse. Se strecoară supa, păstrând legumele iar ceapa se aruncă. Se pune supa din nou la fiert. Se toacă pieptul de pui, se adaugă orezul spălat, ouăle, sare şi piper, după gust, şi se omogenizează compoziţia. Se formează perişoare care se pun în supă. Se lasă la fiert, la foc mic, circa 15-20 de minute. Apoi, în supa de legume cu perișoare se adaugă şi legumele scoase. La servire se garniseşte cu pătrunjel tocat și cu smântână.

Citește și:  Supă cu găluște la doar 7,5 lei. Libertatea de ajută să găteşti ieftin şi bun

 
 

Urmărește-ne pe Google News