Potrivit lui Cuc, există contracte de deszăpezire pentru toate zonele de drumuri naționale din țară. Ministrul spune că mai sunt două loturi fără contract în București, însă el dă asigurări că nu ar fi probleme.
„În acest an, din punct de vedere al contractelor pentru deszăpezire, avem acoperite toate zonele din toată țara. Din 58 de zone, avem 57 acoperite cu contracte, vorbesc de contracte multianuale, pe patru ani. S-a încheiat și contractul cu sarea, mai avem două loturi pe București, care urmează și acelea să fie soluționate contestațiile, dar și în cazul în care nu se vor soluționa în timp util, avem utilaje necesare să facem față. Deci, în acest an nu vom fi luați pe nepregătite de iarnă. Din acest motiv, le-am spus directorilor regionali că încă de la începutul anului am făcut în așa fel încât fiecare DRDP să devină unitate operațională, astfel încât să-și poată lansa procedurile de achiziții și să nu mai aștepte după lungile avize de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Nu vor avea nicio scuză niciunul, dacă avem elemente și apar probleme în procesul de deszăpezire”, a declarat Răzvan Cuc.
Cuc: Deszăpezirea în 12 ore, încercăm să ne menținem în termen
Dacă vor fi cazuri extreme, cum ar fi un cod portocaliu, ministrul Transporturilor spune că în regiunea lovită de furia naturii va fi trimis un secretar de stat din Ministerul Transporturilor care va coordona alături de autoritățile locale toate operațiunile.
„Vom avea, ca procedură, în momentul când se va anunța un cod portocaliu sau suntem informați că vor fi condiții meteo nefavorabile pe o anumită regiune, voi trimite un secretar de stat în acea regiune, care se va implica și va coordona personal, împreună cu directorul și cu toți factorii implicați, activitățile pentru a se finaliza așa cum ne dorim cu toții, după cum și prim-ministrul Mihai Tudose a spus că dorește ca deszăpezirea să se facă în 12 ore și noi încercăm să ne menținem în acest termen”, a spus Răzvan Cuc.
El a adăugat că intervenția imediată a autorităților este în strânsă legătură și cu șoferii aflați în trafic și autovehiculele blocate pe șosele înzăpezite.
„Bineînțeles, suntem strâns legați și de condițiile meteo, dar totodată și de înțelegerea participanților la trafic, ca în momentul în care sunt condiții meteo nefavorabile se intervine pentru decongestionarea zăpezii de pe carosabil în momentul când nu avem autovehicule blocate pe DN-uri sau pe autostrăzi. Altfel, prioritatea numărul 1 se transformă în salvarea vieților omenești. În concluzie, pe componenta de iarnă toți directorii de DRDP sper să fi înțeles foarte clar: nu voi face niciun rabat de la a demite pe oricare dintre ei care nu-și face activitatea așa cum trebuie”, a conchis ministrul Transporturilor.
Citește și: EXCLUSIV/ Un pieton prea lent și un sofer prea nervos. Un incident banal în trafic s-a transformat într-o tragedie
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!