si civili n.r.) care au decedat in explozia teribila de la Mihailesti si a celor 13 raniti s-au constituit in parte civila si alti aproximativ 170 de sateni ale caror gospodarii au avut de suferit de pe urma exploziei.
Cele mai mari despagubiri morale de la inculpati au fost formulate de catre parintii lui Ionut Barbu, cameramanul care lucra pentru Antena 1, care au solicitat instantei acordarea de pagube in cuantum de 300.000 euro in timp ce mama Elenei Popescu, reporterul Antenei 1 decedat in deflagratie, a solicitat 100.000 euro si 100 milioane lei. De asemenea, politistul ranit de explozie, Gabi Hurlup, a solicitat despagubiri de 20.000 euro.
Diferenta de 11 miliarde lei o reprezinta solicitarile venite din partea familiilor pompierilor si a celor raniti. Ieri judecatorii au respins cererea de suspendare a procesului pana pe data de 6 ianuarie 2005, asa cum si-au dorit avocatii inculpatilor. Practic acesta este cel de-al doilea termen de judecata, la primul termen avocatii inculpatilor cerand stramutarea cauzei. Acuzati sunt Neagoe Ionel Ionut – administratorul societatii Neytransport, firma care a cumparat ingrasamintele de la Doljchim si Mihai Guna, administratorul firmei Mihtrans, cea care transporta azotatul de amoniu care a produs explozia din 24 mai de la Mihailesti.
Dupa audierea avocatilor, instanta a decis ca cererea de suspendare a procesului pana la 6 ianuarie 2005, cand s-ar fi pronuntat inalta Curte de Casatie cu privire la aceasta cerere, este nejustificata si a stabilit un nou termen de judecata pe data de 20 decembrie a.c.
in sala de judecata a fost prezent si cel de-al treilea inculpat in proces, Gheorghe Ion – fostul director de la Doljchim. Acesta a spus ca a venit sa-si sustina nevinovatia si ca nu a facut cerere de stramutare a procesului, ca ceilalti inculpati. Cei trei inculpati, Neagoe, Guna si Ion, sunt judecati pentru infractiunile de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si distrugere din culpa.

 
 

Urmărește-ne pe Google News