În acest moment, alcoolicii au, în doar patru centre din ţară şi din Bucureşti, şansa de a primi tratament şi consiliere psihologică pe problemele alcoolismului fără bani. În rest, chestiunea e tratată superficial – mai există doar grupuri de suport ale Alcoolicilor Anonimi şi comunităţi terapeutice extrem de scumpe.
“Ceilalţi dependenţi de alcool n-au decât să meargă în spitalele de psihiatrie, unde li se face o dexintoxicare sumară şi sunt trimişi din nou acasă, unde recad în viciul lor”, ne-a explicat Eugen Hriscu, directorul centrului Aliat din Bucureşti.
În cadrul acestui ONG şi-au găsit alinarea peste 900 de dependenţi de alcool, care acum sunt reintegraţi în societate. Consumul de alcool devine riscant pe nesimţite.
“Nu trebuie să cazi în şanţ ca să recunoşti că ai o problemă cu băutura. Oamenii trebuie să primească ajutor din vreme. Când ai ajuns să consumi zilnic mai mult de două beri sau două pahare cu vin sau, după caz, două pahare de tărie, în cazul unui bărbat, şi jumătate din cantităţile de mai sus în cazul consumului de alcool la femei, atunci trebuie să cauţi ajutor”, ne-a explicat Eugen Hriscu (foto).

 
 

Urmărește-ne pe Google News