Numeroşi inventatori, atât şi ţară, cât şi din străinătate, îşi vor prezenta invenţiile, inovaţiile şi cercetările la acest eveniment. Potrivit organizatorilor, este o oportunitate excelentă oferită inventatorilor pentru a-și face cunoscute invențiile atât în mediul industrial, cât și publicului.

Cea de-a treia ediţie a Salonului Inovării şi Cercetării UGAL INVENT va reuni 127 de invenţii, inovaţii şi cercetări, aparţinând unor instituţii de învăţământ, institute de cercetare sau unor persoane fizice, din ţară, dar şi din străinătate, respectiv din R. Moldova şi Iran.

„La această ediţie avem un număr record de înregistrări până acum, sunt 127 de înregistrări, de lucrări. Sunt 22 de entităţi care participă cu lucrări şi şase persoane fizice. Sperăm să fie un regal, o sărbătoare a minţilor inovative, o întâlnire a celor care au idei, care le şi aplică, cu cei care doresc să le aplice şi am invitat deja şi elevi pe care i-am invitat să vadă care sunt noutăţile salonului din acest an, tocmai pentru a încerca să apropiem de domeniul creativităţii tânăra generaţie”, a declarat, luni, profesorul Cătălin Fetecău, de la Facultatea de Inginerie a Universităţii Dunărea de Jos.

El a precizat că i-au atras atenţia deja diverse invenţii.

„Mi-au atras atenţia de exemplu colegii de la Universitatea Transilvania din Braşov care vin cu lucrarea mâncare imprimată 3D…Cercetătorii din R. Moldova au o cercetare şi brevetată cu un sistem de orientare a panorilor fotovoltaice…Tot din R. Moldova este prezentată o turbină eoliană cu ax orizontal”, a precizat Fetecău.

La finalul salonului, cei mai buni inventatori vor fi premiaţi. Astfel, se vor acorda medalii de aur, argint şi bronz pentru cele mai bune invenţii, dar şi pentru cel mai tânăr inventator, cel mai vârstnic inventator, dar şi premii speciale oferite de  parteneri, precum şi certificate de participare.

La conferinţa de presă a participat şi ministrul Cercetării, Lucian Goergescu, care a afirmat că ministerul susţine astfel de evenimente care încurajează inovaţia. De altfel, pentru organizarea evenimentului Universitatea Dunărea de Jos a asigurat o finanţare de 45.000 de lei, în timp ce Ministerul Cercetării alţi 43.000 de lei.

Potrivit organizatorilor, salonul reprezintă o oportunitate excelentă oferită inventatorilor pentru a-și face cunoscute invențiile atât în mediul industrial, cât și publicului larg, dar şi un bun prilej pentru cercetători de a-şi prezenta produsele, având oportunitatea de a-şi a stabili relații de afaceri de succes.

Salonul UGAL INVENT este organizat de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, sub patronajul Ministerului Cercetării şi Inovării, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR), Universitatea Tehnică a Moldovei, Institutul National de Inventică Iaşi şi Asociaţia Generală a  Inginerilor din Romania (AGIR), cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi.

Citește și: Povestea Gherghinei, pensionara de 93 de ani care mănâncă o dată pe zi, dar a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News