Ucraina susține că 20.000 de străini sunt înrolați în armata sa ca voluntari, în vreme ce Rusia a anunțat marți că cifra e aproape de zece ori mai mică. În plus, chiar dacă străinii care luptă de partea ucrainenilor sunt asimilați oficial Forțelor Armate, Rusia nu recunoaște statutul acestora de combatanți, îi consideră mercenari și astfel justifică lipsa oricărei protecții dată de legile internaționale de război acestora.

Konașenkov a anunțat marți și că în ultimele trei săptămâni 21 de voluntari români au murit în Ucraina.

„Ministerul rus al Apărării monitorizează și înregistrează după nume toți mercenarii străini care au sosit în Ucraina pentru a lua parte la operațiuni de luptă.

După cum am menționat deja, contrar afirmațiilor false ale regimului de la Kiev cu privire la presupusa cifră de 20.000 de mercenari străini care au sosit în Ucraina, numărul lor real este mult mai mic. În plus, este în scădere constantă.

În ultimele trei săptămâni, numărul mercenarilor din Ucraina a scăzut de la 3.221 la 2.741, ca urmare a acțiunilor ofensive ale unităților Forțelor Armate Ruse și ale miliției populare din republicile Lugansk și Donețk.

În acest timp, în ciuda sosirii a altor 151 de mercenari, 391 de militanți au fost uciși. Alte 240 de «gâște sălbatice» s-au grăbit să fugă în afara Ucrainei.

Polonia se află din nou în fruntea listei în ceea ce privește viteza și numărul de luptători uciși în această perioadă, cu 166 de luptători polonezi uciși. Dintre reprezentanții georgieni, 50 de «soldați ai norocului» au fost uciși, Marea Britanie a pierdut alți 23 de mercenari în Ucraina. De asemenea, 21 de luptători români și 15 canadieni au fost uciși în trei săptămâni.

Date actualizate cu privire la numărul de mercenari străini aflați în prezent în Ucraina au fost publicate pe resursele de informații ale Ministerului rus al Apărării de pe internet.

Încă o dată, Forțele Armate Ruse identifică mercenari străini, chiar dacă ei doar se pregătesc să intre în Ucraina. Voi da un exemplu.

Pe 6 iulie, doi cetățeni britanici, Colin Scott și Adrian Davis, și trei cetățeni americani, Michael Vujkovic, Andrew Fox și Oliver Short, au ajuns la centrul de recrutare și cazare a mercenarilor străini situat pe strada Kozmian, 1, din orașul Zamosc, din Polonia. Îi sfătuim pe acești cetățeni să-și revină în fire și să se întoarcă în viață acasă.

Permiteți-mi să vă reamintesc că, în conformitate cu dreptul internațional umanitar, toți mercenarii străini sunt necombatanți și cel mai bun lucru care îi așteaptă dacă sunt capturați vii este un proces și termene maxime de închisoare”, a spus generalul Konașenkov.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News