Șaisprezece copii și trei profesori au fost salvați din foc, dar alți 22 de elevi și trei profesori sunt de negăsit, au anunțat autoritățile din Thailanda. În autobuzul mistuit de flăcări au fost găsite zece cadavre, toate carbonizate. Nu este clar ce vârstă aveau copiii de la bord, dar școala are elevi între 3 și 15 ani.

În autobuz s-a putut intra doar după ce focul a fost stins și după ce căldura a fost degajată. Din aceste cauze nu s-a putut acționa mai repede, afirmă presa locală.

Copiii și profesorii se întorceau dintr-o excursie școlară în provincia nordică Uthai Thani.

Ministrul transporturilor Suriyahe Juangroongruangkit a declarat că autobuzul era alimentat cu gaz natural comprimat. „Acesta este un incident foarte tragic”, a spus Suriyahe reporterilor.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

„Ministerul trebuie să găsească o măsură… dacă este posibil, ca vehiculelor de pasageri ca acesta să li se interzică utilizarea acestui tip de combustibil, pentru că este extrem de riscant”, a adăugat el.

Incidentul e considerat o tragedie națională în Thailanda, iar reacțiile sunt foarte dure. Thailanda este considerară una dintre țările cu cea mai mare mortalitate survenită pe drumurile publice. Vehiculele nesigure, vechi, dar și condusul haotic contribuind la numărul mare de decese.

„Ca mamă, aș dori să-mi exprim cele mai profunde regrete familiilor celor uciși”, a spus Paetongtarn Shinawatra.

„Guvernul va fi responsabil pentru toate costurile medicale și pentru compensarea celor uciși”, a adăugat ea.

Autobuzul mergea pe o autostradă către Bangkok când o anvelopă a explodat, trimițându-l într-o barieră, a spus unul dintre martori, care a participat și la operațiunea de salvare.

Urmărește-ne pe Google News