Contravențiile au vizat: blocarea intrării în instituții publice, parcarea la mai puțin de 25 de metri de trecerile pentru pietoni sau parcarea în stațiile RATB.
În sectorul 3 au reînceput ridicările de mașini pe 3 mai. Potrivit procedurii, activitățile de ridicare, transport și depozitare sunt făcute doar de personalul cu atribuții în efectuarea acestor operațiuni din cadrul Serviciului Administrativ și numai în baza dispoziției de ridicare întocmite de către polițiști locali ai Sectorului 3 sau de către polițiști rutieri ai Brigăzii Rutiere București.
Șoferii pot afla informații numărul de telefon 021.9543
Tarifele pentru ridicarea mașinilor staționate neregulamentar sunt următoarele:
- Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă: cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 200 de lei; cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 270 de lei;
- Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă: cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 150 de lei; cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 200 de lei;
- Tarif de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă: în primele 24 de ore: 150 de lei; după intervalul de 24 de ore: 50 lei.
Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând de la data și ora depozitării, nefracționat.
Plata tarifelor aferente operațiunilor de ridicare, transport și depozitare se face la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale sau pe platforma on-line www.ghiseul.ro.
Proprietarii vehiculelor ridicate pot obține informații la numărul de telefon 021.9543 – dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală.
Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Centrul Vechi, din București