Majoritatea au mers la granița cu Egiptul, aproape de punctul de trecere Rafah, și așteaptă să fie duși la aeroport, pentru a putea pleca spre România, atunci când situația de securitate o va permite. Ministerul Afacerilor Externe ține legătura cu românii pe un grup de WhatsApp și este informat în timp real despre situația acestora, susțin sursele guvernamentale.

Până acum, niciun cetățean al vreunei țări nu a plecat din Fâșia Gaza, teritoriu situat la vest de Israel și administrat de organizația palestiniană Hamas, mai susțin sursele citate.

Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a lansat pe 7 octombrie „Operaţiunea Al-Aqsa Flood” împotriva Israelului, fiind folosite câteva mii de rachete.

Duminică, 15 octombrie, Israelul a anunțat că va invada Fâşia Gaza în următoarele zile pentru a elimina conducerea politică şi militară de la vârful Hamas, și a dat termen pentru ca civilii să plece din zonă.

Până acum, atacurile grupării palestiniene Hamas au provocat peste 1.400 de morţi în Israel, iar replica armatei israeliene, bazată pe atacuri aeriene, a dus la peste 2.600 de palestinieni uciși în Fâșia Gaza.

Urmărește-ne pe Google News