Din totalul de 273 de angajați ai Administrației Prezidențiale, 246 s-au vaccinat anti-COVID până marți, 9 noiembrie, a transmis instituția pentru Libertatea.

Asta înseamnă un procent de vaccinare de 90,10% în rândul salariaților de la Cotroceni.

De la începutul lunii octombrie și până azi, președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să se vaccineze în cinci dintre declarațiile sale de presă, trei susținute la Palatul Cotroceni. 

Angajații Administrației Prezidențiale au putut primi serul anti-COVID în etapa a doua a campaniei de vaccinare, care a început pe 15 ianuarie, fiind încadrați la categoria persoanelor care desfășoară activități esențiale.

Iohannis a primit și boosterul

Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat cu prima doză chiar pe 15 ianuarie. Șeful statului a declarat, în octombrie, că și-a făcut și cea de-a treia doză, fără să precizeze data la care i-a fost administrat boosterul.

Administrația Prezidențială are o rată de vaccinare similară cu a SIE. Serviciul de Informații Externe a transmis pentru Libertatea că, în ciuda unei „ușoare reticențe”,  aproape toți angajații s-au vaccinat. 

În schimb, Serviciul Român de Informații (SRI) are o rată de vaccinare în rândul salariaților de aproximativ 77%, însă precizează că e doar cea înregistrată în propriile centre de vaccinare. 

Libertatea a publicat și procentele persoanelor vaccinate în rândul Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP). În 14 județe, adică într-o treime din DSP-uri, un sfert din angajați sunt nevaccinați. 

Foto: presidency.ro

Urmărește-ne pe Google News